Ruth Mellaerts en haar overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Ruth Mellaerts is een jongedame die vorig jaar helemaal op het voorplan kwam, toen de kortfilm die ze met haar partner Boris Kuijpers maakte, op het internationaal kortfilmfestival van Leuven alle concurrentie gewoon wegveegde.  Mensen met een toekomst, zo was meteen duidelijk.  En inderdaad, ze zijn niet op hun lauweren aan het rusten.  Dat blijkt ook uit de antwoorden die Ruth op onze nieuwjaarsvragen gaf.

 

 

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)
Voor mij was het een fijn jaar. Boris Kuijpers en ik zagen ‘Allegory of the Jam Jar’ naar een aantal mooie festivals reizen en schreven intussen een nieuwe kortfilm. In het najaar kregen we het goede nieuws van het VAF dat we deze ook kunnen maken. Ik voel me niet helemaal geplaatst om te beoordelen hoe dé Belgische film ervoor staat, maar ik denk dat er heel verschillende films zijn gemaakt en dat de professionaliteit alleen maar toeneemt.

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?
Ik ben een langspeelfilm voor Cecilia Verheyden aan het schrijven en in het voorjaar draai ik met Boris onze nieuwe kortfilm.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? 
Al die mensen die buiten de schijnwerpers staan, maar elke dag opnieuw bewijzen dat je een goede film nooit alleen maakt.
Peter Brosens en Jessica Woodworth omdat ze ervoor zorgden dat ik de cinema buiten kwam met een big smile. De aanstekelijkheid van de innemende glimlach van koning Peter Van Den Begin zat daar ook voor iets tussen.
4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de
gaten houden?
Ik ben benieuwd naar de nieuwe kortfilms van Deben Van Dam en Laura Vandewynckel. En naar de langspelers van Fien Troch en Nathalie Teirlinck.

 

Zie ook : 

Anderen die onze nieuwjaarsvragen beantwoordden

‘The Allegory of the Jam Jar’ op het IKL

Boris en Ruth over hun film

 

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …