Ruth Beeckmans roept kinderen op om meer films te kijken!

Ruth Beeckmans trapt als ambassadeur een nieuw jaar af van De FilmClub, een project van JEF en het VAF. In een reeks filmpjes legt ze uit waarom kinderen naar films moeten kijken, en liefst van al samen.

Als kind was actrice Ruth Beeckmans al een enorme filmfanaat, van films uit een heel spectrum aan genres en verhalen, in verschillende talen en van uiteenlopende achtergronden. Die diversiteit in filmaanbod is heel belangrijk, meent Ruth. “De films laten je allerlei verschillende werelden verkennen,” aldus de nieuwe ambassadeur van De FilmClub. “Bovendien is het schoon om te zien hoe beeldtaal anders werkt in verschillende culturen.”

De FilmClub, een initiatief van jeugdfilmorganisatie JEF en het Vlaams Audiovisueel Fonds, ondersteunt scholen en organisaties in het opstarten van een eigen filmclub. Het is geen filmschool, maar een plek waar kinderen samen kennis maken met verrassende, uitdagende cinema. Zo’n origineel filmaanbod verruimt de wereld van de jonge kijkers en dat verkondigt Ruth ook in een reeks nieuwe filmpjes over de impact van film en verhalen op kinderen.

Waarom moeten scholen meer films vertonen? Wist je dat kinderen films op een eigen, verfrissende manier interpreteren? En hoe kunnen we elkaar beter begrijpen door films te bekijken? Je ontdekt het allemaal in de filmpjes die De FilmClub tijdens de volledige maand september lanceert op hun sociale media-pagina’s.

Zin om ook een FilmClub te starten op je school, in je bib of jeugdhuis? Registreren kan op de website van De FilmClub. Daarna kan je zelf aan de slag met een uitgebreid programma vol langspeelfilms, documentaires, animatie- en kortfilms voor kleuters, kinderen en jongeren: kortom, films voor élke jonge filmfan.

www.defilmclub.be 
www.instagram.com/watdefilmclub/

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …