Ruth Beeckmans over Aller/Retour!

Aller/Retour ging al in avant-première op Filmfestival Oostende op 02/02, vanaf vandaag is de film te zien in de zalen.

De hoofdrollen in Dorothée van den Berghe’s nieuwste langspeelfilm zijn weggelegd voor Ruth Beeckmans en Welket Bungué. Dit was niet de eerste samenwerking tussen van den Berghe en Beeckmans. Ze stonden samen ook al op de set van Rosie & Moussa (2018), waar Ruth de mama van Rosie speelde. De film won in 2018 de Ensor voor Beste Jeugdfilm.

Ruth kennen we vooral van humoristische rollen, maar hier zien we haar in een ander jasje. Bungué toonde eerder al dat hij een getalenteerd acteur is in Berlin, Alexanderplatz (2020) en Cronenbergs Crimes of The Future (2022). Verder worden zij ondersteund door o.a. Anemone Valcke, Lies Visschedijk en Sebastien Dewaele. 

Dorothée van den Berghe maakte eerder o.a. de langspeelfilms Meisje (2002) en My Queen Karo (2009).  Aller/Retour werd, net zoals Rosie & Moussa, geschreven door Michael De Cock. 

De film is een coproductie van CAVIAR met VRT, met de steun van het VAF, KVS, het MEDIA-programma van de Europese Commissie en Tax Shelter. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film in de Benelux.

Ruth, Dorothée en Michael op de Antwerpse première 20/03

Synopsis:

Ervaren vrachtwagenchauffeur Erika is met haar trouwe vierwieler onderweg naar Bordeaux. Tijdens een tussenstop in Parijs schrikt ze zich een hoedje wanneer ze ontdekt dat een man zich verschuilt in haar vrachtwagen: de Afrikaanse Idy wilde meeliften over de grens. Door de bemoeizucht van een derde partij escaleert de situatie en krijgt Idy rake klappen. Erika kan niet anders dan hem terug mee aan boord nemen om zijn leven te redden. Al snel blijken de twee volslagen vreemden meer gemeen te hebben dan elk van hen ooit had kunnen vermoeden.

Aller/Retour is vanaf 22 maart 2023 te zien in de bioscopen.

Check Also

Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ feestelijk in première

Vandaag ging in Kinepolis Antwerpen de Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ in première. Behalve regisseur Frederike Migom …