Rudi Van den Bossche over 2013

Rudi Van den Bossche is een veelzijdig man.  Hij staat hoog boven de hokjes en vakjes waarin velen onder ons mensen, vakmannen en kunstenaars willen indelen.  Afgaande op datgene waar hij tegenwoordig mee bezig is, zou je misschien geneigd zijn om hem te klasseren bij de ambachtsmannen die volks vertier produceren.  Maar dan ken je je klassiekers niet. Want hij is dezelfde man die de literaire film ‘Olivetti ’82’ maakte en die jaren aan een stuk trachtte ‘De Engelenmaker’ van de grond te krijgen.  En dat zijn slechts een paar van de projecten die aan zijn naam verbonden zijn.  De man kan over vele zaken praten, over vele genres, over alle grenzen heen en hij was ook bereid om onze nieuwjaarsvragen te beantwoorden.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Zo goed mogelijk regisseren. En met ons productiehuis Antares een krachtdadige doorstart maken. Er staan ondertussen al enkele wel heel bijzondere projecten in de steiger, dus afwachten maar of die de energie en steun vinden om uit te groeien tot significante films. Verder hoop ik dat ‘Bingo’ iedereen uitermate mag verrassen, als eigenzinnige en fris van de lever komedie. Het was al een feest om het te maken: nu swingend de zalen in.

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Laten we elkaar maar op positieve manier blijven verrassen. Er zijn voldoende filmmakers die daartoe het potentieel hebben.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Wouter Bouvijn lijkt me de te volgen man.

Verder heel veel bewondering voor tal van Vlaamse acteurs/actrices met internationale mogelijkheden. Ik hoop ook dat een zo groot mogelijk publiek de intense schoonheid van ‘Kid’ zal weten te appreciëren. Laat Marc, Stijn en Jan ook maar voor wat vuurwerk zorgen.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Nationaal: Sven, Internationaal: Eric. Hopelijk. Voor beiden. Want volgend jaar samen in tweede klasse voetbal gaan kijken is ook geen pretje. Het jaar nadien geeft Christophe Van Rompaey dan weer iedereen het nakijken met één van de sterkste verhalen ooit: ‘De engelenmaker’. Go for it!

Bekijk

Rudi Van Den Bossche over ‘Bingo’

De trailer van ‘Bingo’

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …