Roskam en Schoenaerts slaan opnieuw de handen in elkaar!

Regisseur Michaël R. Roskam en acteur Matthias Schoenaerts steken weer de koppen bij elkaar voor hun nieuwe film Le Faux Soir. Dit keer vertellen ze het verhaal van enkele Belgische verzetsleden die in 1943, in het geheim, een nepversie van de Franstalige krant Le Soir opstarten.

Tijdens de Berlinale, het Internationale Filmfestival van Berlijn, vertelde Roskam al het volgende over Le Faux Soir: “Het is een hedendaags en erg relevant onderwerp. Het gaat over vrije meningsuiting, over vrije pers en over het feit dat mensen vrij zijn om te zeggen en denken wat ze willen. Maar ook dat ze de vrijheid hebben om met alles te lachen. Er zitten veel echo’s van Charlie Hebdo in. Deze kerels riskeerden hun leven om mensen aan het lachen te brengen”.

Verder wist Roskam nog te vertellen dat hij nog steeds werkt aan de biopic van de befaamde actrice Sylvia Kristel. De hoofdrol zal vertolkt worden door Sylvia Hoeks, die al eerder te zien was in Blade Runner 2049 (2017) en See (2019).

Uit: Rundskop

Het is inmiddels de zesde keer dat Roskam en Schoenaerts samenwerken. Eerder maakten ze al Rundskop (2011), The Drop (2014),  Le Fidèle (2017) en de kortfilms The One Thing to Do (2005) en Het Slachtoffer (2021). Rundskop kreeg een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film. In The Drop deelde Schoenaerts het scherm met niemand minder dan Tom Hardy.

Cinematograaf Nicolas Karakatsanis zal ook deze keer weer mee aan boord gaan met Roskam. Het scenario voor Le Faux Soir schreef Roskam zelf. De film wordt geproduceerd door Frakas Productions en Savage Film.

De opnames staan gepland voor eind 2023 en begin 2024.

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …