Roel Van Bambost over Close en Film Fest Gent!

Dinsdagavond ging Close in première op de openingsavond van Film Fest Gent. Filmkenner en -recensent Roel Van Bambost zag de film daar al voor de tweede keer. Elk jaar is hij op het festival als toeschouwer, maar ook met zijn eigen programma. 

Jaar in jaar uit nodigt Film Fest Gent de iets oudere filmliefhebbers uit voor het Plus Parcours. Deze filmselectie daagt uit met films van over de hele wereld en wil een wegwijzer zijn in een overrompelend aanbod. Gastheer is niemand minder dan filmkenner Roel Van Bambost. De namiddagvertoningen die deel uitmaken van het parcours worden steevast ingeleid door Roel. Na de vertoning kan je overigens in het Film Fest Café genieten van een gratis drankje.

Van Bambost was van 1991 tot 2010 filmrecensent voor onder meer de VRT en werd daar later opgevolgd door Ward Verrijcken.  Elke woensdag leverde hij korte bijdragen rond film in Het Journaal. Hij organiseert nu Senioren Filmdagen in Sphinx, waar Close op het programma staat op 3 november.

Close komt vanaf 2 november in de zalen, meer interviews over de film ontdek je snel hier. Ontdek ook de selectie van het Plus Parcours hier.

Check Also

Mathias Sercu deelt trailer en poster van J’aime la vie!

Mathias Sercu stelt zijn debuutfilm als regisseur voor, met in de hoofdrollen Janne Desmet, Jurgen …