Robin Pront heeft ook onderdak in Hollywood

BEVERLY HILLS/BRUSSEL, 1 oktober 2015. Robin Pront heeft bij het Amerikaanse talent agency WME Entertainment getekend. Verder neemt de regisseur Anonymous Content onder de arm voor zijn management. Het nieuws werd bevestigd door manager Ken Lambrechts en volgt kort op de wereldpremière op het Toronto International Film Festival van Pronts speelfilmdebuut ‘D’Ardennen’.

In Toronto plaatste het Amerikaanse Indiewire Pront meteen bij de zeven “breakouts”, aanstormend filmtalent dat op ieders radar hoort te staan. D’Ardennen zelf lag ook goed in de markt en werd in recordtempo verkocht aan o.a. Frankrijk en Italië. De jonge Vlaamse regisseur kon hierdoor rekenen op heel wat belangstelling van zowat alle belangrijke spelers. Met de aanstelling van een talent agency en managementbureau in de VS heeft Pront een volledig team rond zich dat hem zal bijstaan in de uitbouw van zijn Amerikaanse carrière.

“Ongelooflijk dat wat ooit zo veraf leek nu plots toch een stukje dichterbij komt”, reageert Pront. “D’Ardennen moet nog in de zalen komen en nu al kan ik het nauwelijks vatten wat mijn film al allemaal teweeg heeft gebracht. De hele rits indrukwekkende namen en mogelijke projecten speelden natuurlijk mee in mijn beslissing. Niet eens zo lang geleden stond ik met met een handycam te klungelen in de plaatselijke bakkerij met mijn vrienden die als acteurs fungeerden.”

WME Entertainment is vandaag een power house dat ontstond uit de fusie van het William Morris Agency (WMA), één van de meest legendarische talentagentschappen in de VS, en het midden jaren 1990 opgerichte Endeavour Talent Agency. Onder zijn klanten bevinden zich topspelers uit o.a. de film-, televisie-, theater-, muziek-, mode-, culinaire-, digitale media en literaire wereld. Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Christopher Nolan, Matt Damon, Ben Affleck en Mark Wahlberg zijn slechts enkele opvallende namen uit het klantenbestand van het agency. Via de overname van IMG in 2014 is het bedrijf ook een belangrijk speler op het vlak van o.a. sport en evenementen.

Het team dat Pront bij WME begeleidt, staat onder leiding van Jerome Duboz die o.a. ook Daniel Brühl en Wim Wenders vertegenwoordigt. Hij wordt bijgestaan door Solco Schuit en Meyash Prabhu.

 

Anonymous Content werd in 2000 opgericht door Steve Golin. Naast het management van artiesten is het bedrijf ook actief als producent van speelfilms als ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ en ‘Babel’, alsook van tv-series als ‘True Detective’. Ook van ‘The Loft’ van Erik Van Looy was Anonymous Content coproducent. Onder zijn klanten bevinden zich o.a. Winona Ryder, Ryan Gosling, Samuel L. Jackson, Steven Soderbergh, John Hillcoat en Michaël R. Roskam.

Luke Rivett en Keith Redmon vormen het team dat Pront bij Anonymous Content begeleidt. Beiden hebben bv. ook Michael R. Roskam als klant.

Manager Ken Lambrechts en producent Bart Van Langendonck zullen in nauwe samenwerking met WME mee Pronts Amerikaanse projecten begeleiden.

‘D’Ardennen’ ging vorige maand in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, en opent bij ons op 13 oktober het Film Fest Gent. Distributeur KFD brengt de film een dag later uit in de Belgische bioscopen. In de hoofdrollen zien we Kevin Janssens, Jeroen Perceval (die samen met Pront het scenario schreef) en Veerle Baetens. De film is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film in coproductie met Eyeworks en PRPL/Bastide Films in Nederland. Xiaojuan Zhou van Attraction Distribution coördineert de internationale verkoop.​

 

Zie ook :

Robin Pront over ‘D’Ardennen’

Trailer ‘D’Ardennen’

Het Cinevox journaal over ‘D’Ardennen’

Het Cinevox journaal op de set van ‘D’Ardennen’

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …