Throwback: Belofte van het Jaar!

Flo Van Deuren en Kato De Boeck mochten een tijdje geleden enkele Ensors in ontvangst nemen, waaronder die voor “Belofte van het Jaar”.

Elk jaar wordt door BNP Paribas Fortis op Filmfestival Oostende, nog voor Het Gala van De Ensors, de Ensor voor Belofte van het Jaar uitgereikt. Eerdere winnaars waren componist Ruben Degheselle en regisseur Anthony Nti. Dit jaar ging die eer naar twéé beloftes: Kato De Boeck en Flo Van Deuren.

Daarnaast was hun serie Roomies maar liefst 11 keer genomineerd voor de Ensors zelf en kon ze er daarvan vier verzilveren: Beste Fictie-Serie, Beste Scenario (Fictie-Serie), Beste Regie (Fictie-Serie) en Beste Muziek voor Mick Lemaire, Lara Chedraoui & Patrix, Juicy, Miss Angel Oriana Ikomo, Tessa Dixson, Ana Diaz, en SPACEBABYMADCHA.

Maar daar stopte het niet voor het duo. Ze wonnen ook nog de juryprijs van de allereerste Kastaars!, de nieuwe Vlaamse mediaprijzen die onder meer de populairste tv- en radioprogramma’s van het afgelopen jaar bekronen.

Onlangs was de reeks ook geselecteerd voor Canneseries, 18 april beleefden de cast en crew daar hun internationale première. De Cannes jury sprak de lovenden woorden: “Het is liefde op het eerste gezicht bij het zien van dit fascinerende duo, dat ons doet denken aan de beste momenten van Girls of The L Word.”

Hun debuut-serie gaat over de twee lesbische vriendinnen Bibi en Ama die in het reine proberen te komen met zichzelf, hun familie en elkaar. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ahlaam Teghadouini en Laura De Geest.

Het regisseursduo leerde elkaar kennen in de schoolgangen van het RITCS in Brussel en werkten samen drie jaar lang aan de inmiddels razend populaire VRT-fictiereeks Roomies. Ze werken samen en produceren onder de naam Floko Films.

Van Deuren en De Boeck maakten eerder samen al de kortfilm Echo, als onderdeel van de 12 kortfilms die onder de naam Lockdown werden vertoond op Eén. Echo gaat over twee geliefden die elkaar niet meer vinden omdat ze plots ieder in een andere leefwereld zijn komen te zitten: de ene in de gevangenis en de andere op vrije voeten. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Maaike Neuville en Circé Lethem.

Roomies was eerder al te zien op Vrt1 in oktober, nadat de reeks in première gingen op Film Fest Gent. Vanaf vanavond, 16 mei, is de reeks opnieuw te zien op Canvas om 22u05. Je kan ze ook integraal bekijken op VRT MAX!

Check Also

Kinepolis Film Distribution zoekt stagiairs!

Kinepolis Film Distribution (KFD) is specifiek op zoek naar en stagiair(e) voor een periode van …