Red Sandra valt internationaal in de prijzen!

Red Sandra, het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, opende afgelopen weekend het Zweedse Hope International Film Festival waar het tot driemaal toe in de prijzen viel.

De film ging gisteren aan de haal met de awards voor Best Film, Best Screenplay en Best Actor (Sven De Ridder) in Stockholm, in aanwezigheid van regisseur Lien Willaert en actrice Darya Gantura die de prijzen in ontvangst namen.

De jury was lovend over alle acteerwerk. Sven won de award, maar ze vermeldden dat ook Rosalie en Darya schitterend speelden. “De film is een rollercoaster van het begin tot het einde. Het is een aangrijpende film maar doordat de kinderlijke wereld van Sandra zo mooi in de film verwerkt is, (ook door de animatie) is het soms ook grappig en niet te zwaar,” aldus de jury.

De Nederlandse première is voor het sympathieke Film by the Sea-festival in Vlissingen waar de film op 17 september wordt vertoond in aanwezigheid van regisseurs Jan Verheyen en Lien Willaert, actrices Darya Gantura en de jonge Rosalie Charles, en de Nederlandse d.o.p. Reinier Van Brummelen.

Op zaterdag 2 oktober is Red Sandra dan de Vlaamse vertegenwoordiger op de 35steeditie van het Festival International du Film Francophone in Namur. Producent Peter Bouckaert en regisseur Lien Willaert zullen aanwezig zijn.

Van 6 tot 13 oktober gaat in Emden Norderney (Duitsland), zo’n beetje het Duitse Gent, de 31ste editie van het filmfestival door. Red Sandra is geselecteerd voor de internationale competitie en zal in Emden worden vertoond op 7 en 8 oktober. Een nog te bepalen delegatie zal de film aan het Duitse publiek voorstellen.

De voorlopig laatste halte voor Red Sandra is het European Film Festival in Zuid-Afrikavan 14 – 24 oktober. Omwille van Covid gaat dit festival online door en zal de aanwezigheid van de regisseurs zich dus beperken tot een virtuele aanwezigheid.

Op 21 en 23 oktober is het dan de beurt aan Vlaanderen met premières in Antwerpen en Oostende.

Red Sandra wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 27 oktober te zien in alle Vlaamse bioscopen en Brussel.

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …