Raf Reyntjens is op zaterdag 10 mei te gast op het NAF

Zaterdag 10 mei zet het Nieuwe Antwerpse Filmmakersfestival regisseur Raf Reyntjens in de etalage. Raf Reyntjens maakt zowel fictie, reclame als videoclips. Hij draaide drie kortfilms, ‘About Love’, ‘A Message from Outer Space’ en ‘Tunnelrat’. Met zijn reclamewerk (soms in samen- werking met regisseur Roel Mondelaers) won hij al meer dan 20 prijzen in binnen- en buitenland.

Ook met zijn videoclips voor onder andere Monza, James Deano en Stromae sleepte hij prijzen in de wacht. Hij werd ook genomineerd voor de music video competitie op het befaamde PlusCamerimages festival.

Raf Reyntjens werd geboren in 1975, is afkomstig van Ekeren en studeerde af aan het RITS in 1999, waar hij filmregie volgde.

Het festival stelde hem enkele vragen om u een beter beeld te geven van wie die Raf Reyntjens precies is

Sinds wanneer ben je door het filmvirus gebeten?

Toen ik op de middelbare school sportwetenschappen studeerde, wist ik echt niet hoe ik verder wou. Tot iemand me vroeg of film me niet interesseerde. Daarop schreef ik me in aan het RITS en zo is de bal aan het rollen gegaan.

Wat is voor jou de grootste uitdaging als filmmaker?

Ik wil graag een zo eerlijk mogelijke, compromisloze film maken en daar een zo groot mo- gelijk publiek mee bereiken. De opdeling tussen arthouse en commerciële films vind ik een beetje onnozel. Een goede film scoort zowel op artistiek als commercieel vlak heel goed.

Met welke projecten ben je nu bezig?

Als alles goed loopt, wordt mijn langspeelfilm ‘Paradise Trips’ deze zomer opgenomen. Ondertussen heb ik net een scenario klaar voor mijn volgende film ‘Ponie & The Death of Zorro’. Film komt voor mij op de eerste plaats nu, maar ik krijg nog steeds aanvragen voor reclame en videoclips. Af en toe pik ik daar nog wel een interessant project uit.

Het Reyntjens-programma voor zaterdag 10 mei

Om 18 uur : 3 x Raf Reyntjens


‘A Message From Outer Space’ (2004, 10 min, co-regie Roel Mondelaers)

‘Tunnelrat’ (2008, 20 min)

Videoclipselectie: ‘Le Fils du Commissaire’ (James Deano, 2007, 3 min), ‘Papaoutai’ (Stromae, 2013, 4 min), ‘Peace or Violence’ (Stromae, 2013, 3 min).

 

Zaterdag 10 mei om 19.30 uur

Raf Reyntjens (Filmmaker in Focus) kiest ‘The Return’ van Andrei Zvyagintsev (Rusland, 2003, 105 min)
voor de film: filmjournalist Kurt Vandemaele gaat in gesprek met Raf Reyntjens.

Zie ook :

Raf Reyntjes over 2014

 

Check Also

Casting call: jong talent voor langspeelfilm!

Voor een nieuwe langspeelfilm van Bavo Defurne, zoekt casting Le Quartier jong talent om de …