Programma BREEDBEELD bekendgemaakt!

Uit: A work of fiction

Gisteren werd het programma van het festival bekendgemaakt. Van 2 t.e.m. 5 november nemen zij De Studio in Antwerpen weer over met de beste Belgische kortfilms van het moment.

Van een kleptomaan paard, over schoolreünies die mislopen, tot een harde docu over trans-prostitutie in Brussel: in de 5 competitieblokken is er voor elk wat wils. Nieuw dit jaar: je kan de competitieblokken twee keer zien! Zo mis je geen enkele film.

Na elke vertoning luisteren we nog eventjes naar de  filmmakers zelf. En dat is belangrijk, want die films kunnen dan ook in de prijzen vallen. Net zoals elk jaar kan jij meekiezen voor de publieksprijs.

Ontdek de competitiefilms

Genieten van de gastprogramma’s

Wij zijn zeker niet de enige mensen die jou willen warm maken voor kortfilm. Daarom worden er drie organisaties uitgenodigd die vanuit hun eigen visie een kortfilmblok invullen.

Kortfilm.be brengt Brussel naar Antwerpen, magazine Fantômas onderzoekt de filmmaker als schrijver en filmfestival CUT TO: GENT brengt een overzicht van het werk van Anton Cla.

Ontdek de gastprogramma’s

Uit ‘Noisetrain’ van Pol De Plecker
Nieuw: Masterclasses en een workshop

Dit jaar kan je naast kijken, ook meedoen. In enkele masterclasses en workshops krijg je zelf ideeën voor je (eerste?) kortfilms:

  • Masterclass cinematografie door  director of photography Grimm Vandekerckhove.
  • Masterclass casting door casting director Magali Coremans (HOME, HOLLY van Fien Troch).
  • Workshop documentaire door Camille Ghekiere (Nieuwkomers).
  • Masterclass productie & distributie door regisseur & producent Sven Spur (Animal Tank).

Inschrijvingen en info

Ook nieuw: live-muziek bij kortfilm

Op 4 november heeft het festival iets bijzonder in petto: de geluidsband van DRUK wordt live gecreëerd door de makers met soundscapes en folies en ook de soundtrack van En Vagues wordt live ingespeeld door een surprise-componist. Aansluitend volgt er een kort concert.

Koop je tickets

Meer info, tickets en programmatie over het festival vind je hier.

 

Check Also

The Last Front onthult trailer!

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceert vandaag de officiële trailer. Het …