Piet Sonck over 2013

Piet Sonck is een rare Piet, een Piet zoals er weinig andere Pieten zijn.  Een rare snuiter.  En dat is allemaal positief bedoeld.  Je wil niet zijn zoals de anderen, als je in de filmbranche zit.  Een beetje, maar niet te veel.  Piet is anders.  Piet is zo’n man die beroepsmatig al sinds jaar en dag met cijfertjes bezig is.  Heeft ook economische studies achter de rug.  Je ziet al de reacties : ‘En wat zou zo’n veredelde boekhouder dan eens films gaan maken!?’  Tof als je alle vooroordelen kunt overwinnen.  Tof als je het op je eigen manier kunt doen.  Precies wat Piet doet.  Piet doet het niet zoals het moet.  Piet doet het op zijn manier en is bezig met een heel eigen traject af te leggen dat wel eens naar ongekende hoogten zou kunnen leiden.  Piet is in ieder geval goed bezig.  Of dacht je dat hij zomaar toevallig twee van de grootste namen uit de branche te strikken kreeg voor zijn nieuwste kortfilm?

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop tegen de lente mijn recentste kortfilm ‘Traffic Jam’ te kunnen afwerken.

De opnames zijn pas afgerond, de eerste beelden zien er (ondanks de bescheiden budgetten                   en moeilijke shooting) erg goed uit, vooral dankzij een uitmuntende & enthousiaste crew. Maar vooral de ‘screen chemistry’ tussen Koen De Graeve & Lien Van de Kelder spat van het scherm. Tussendoor draai ik nog een videoclip voor een UK electro-popband, maar ik ben ondertussen ook al volop bezig met de script finetuning voor mijn volgende kortfilm.

 

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

Op Belgisch filmgebied kijk ik wel uit naar ‘Marina’ (groot-publiek) & de debuutfilm van Bas Devos (cinefiel). En telkens als PT Anderson, Aronofsky, Fincher, Nolan, Scorsese & Tarantino hun nieuwste uitbrengen, ben ik uiteraard van de partij.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Robrecht Heyvaert is een DOP met een visie, ik zit met spanning te wachten op de nieuwe kortfilm van Kristof Hoornaert & Céline Pourveur en ben benieuwd waar Alexander Decommere mee gaat uitpakken. Maar ik zet vooral mijn (filmisch) goktalent op de grote (en liefst meteen internationale) doorbraak van Lynn Van Royen.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Nationaal: Lynn dus, samen met het regisseursduo Adil El Arbi/Bilall Fallah ongetwijfeld.

Internationaal: ik hoop dat zowel Roskam (& Schoenaerts), Van Groeningen en Van Looy het in LA (gaan) maken, en liefst nog volgend jaar.

Lees ook :

Piet Sonck praat

 

Terug naar de nieuwjaarslijst

(foto els de nil : Piet regisseert Lien op de set van ‘Traffic Jam’)

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …