Peter Monsaert over 2013

Peter Monsaert was misschien wel de meest verrassende nieuwkomer in de filmsector van 2012.  Zijn film ‘Offine’ werd op een overrompelende staande ovatie onthaald op het Filmfestival van Gent en in Amiens raapte de film alle mogelijke prijzen mee.  Zeer tot onze verbazing groeide zijn film met Wim Willaert en Anemone Valcke niet uit tot het kolossale kassucces wat we hem en u zouden gegund hebben.  Misschien volgend jaar dan maar. Peter zelf heeft er de moed niet bij verloren en kijkt vooruit, naar 2013.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Op 17 januari komt ‘Offline’ uit in Nederland. Dus daar zal ik zeker al mee bezig zijn. Hopelijk komen daar nog wat landen bij. Frankrijk zou moeten mogelijk zijn, na onze overwinning in Amiens. Daarnaast maak/regisseer ik 2 theaterstukken en begin ik te denken/schrijven aan een opvolger van mijn eerste kindje.Tussendoor nog wat festivals met ‘Offline’ doen.

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

‘Kid’ van Fien Troch en ‘Het Vijfde Seizoen’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Blijf toch maar die dekselse Wim Willaert volgen! Ben benieuwd waarmee hij mij dit jaar zal verblijden. Ook benieuwd naar de eerste grote TV-rol van mijn theatermaat Jan Sobrie in ‘Zuidflank’ en hoe Jan Matthys met onze vaderlandse geschiedenis aan de slag is gegaan.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Jan Sobrie zal voor velen een openbaring zijn!

Kijk ook nog naar :

interviews op de set van ‘Offline’

20 redenen waarom u ‘Offline’ moet zien

 

Keer terug naar de nieuwjaarslijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …