Paradise Trips op weg naar Mannheim-Heidelberg

MANNHEIM/BRUSSEL, 17 september 2015. ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjens is geselecteerd voor competitie op het Internationaal Filmfestival van Mannheim-Heidelberg (9-24 oktober) in Duitsland. Reyntjens’ speelfilmdebuut krijgt er zijn internationale première. Daarnaast staan ook drie coproducties met Vlaanderen op het programma.

Voor zijn eerste speelfilm castte Raf Reyntjens acteur Gene Bervoets als Mario, een norse buschauffeur die zijn hele leven gepensioneerden naar het warme Zuiden heeft vervoerd. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij een kleurrijke bende jongeren naar een muziekfestival in Kroatië brengen. Mario’s laatste reis verandert al snel in een fascinerende trip die hem niet alleen confronteert met zijn vooroordelen, maar ook met zijn verloren zoon.


Zaterdagavond zullen we weten of Bervoets voor zijn vertolking in ‘Paradise Trips’ ook de Ensor voor Beste Acteur mee naar huis zal mogen nemen. In totaal werd de film genomineerd voor negen Ensors. Naast Beste Acteur zijn er o.a. ook nominaties in de categorieën voor Beste Regisseur, Beste Debuut en Beste Scenario.

Naast het festival van Mannheim-Heidelberg is ‘Paradise Trips’ binnenkort ook te zien op het Nederlands Filmfestival in Utrecht, waar de film deel uitmaakt van ‘Vlaams XL’, een eendaags programmaonderdeel bestaande uit Vlaamse producties. Op 24 september wordt Reyntjens’ tragikomedie bovendien ook door Cinéart uitgebracht in de Nederlandse zalen.

Naast ‘Paradise Trips’ zijn ook drie met Vlaanderen gecoproduceerde speelfilms uitgenodigd voor het filmfestival van Mannheim-Heidelberg. Het door A Private View gecoproduceerde ‘La tierra roja’ – met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol en genomineerd voor de Ensor voor Beste Coproductie – maakt eveneens deel uit van de Internationale Competitie van het festival. Binnen de jeugdsectie staat het Nederlands-Vlaamse ‘Wiplala’ van Tim Oliehoek – gecoproduceerd door Ciné Cri de Coeur – op het programma, alsook Frans Weisz‘Finn’, een coproductie met Eyeworks.

‘Paradise Trips’ is een productie van Caviar (‘Black’, ‘Terug naar morgen’) en speelt sinds 19 augustus in de Belgische zalen, met Cinéart als distributeur.

Zowel ‘Paradise Trips’, ‘La tierra roja’ als ‘Finn’ konden rekenen op steun van het VAF. ‘Paradise Trips’, ‘La tierra roja’ alsook ‘Wiplala’ werden daarnaast ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders.

Zie ook :

Interview Gène Bervoets

Interview Raf Reyntjens – deel 1

Interview Raf Reyntjens – deel 2

Interview Raf Reyntjens – deel 3

Interview Line Pillet

Trailer ‘Paradise Trips’

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …