Overpeinzingen bij de overgang : Daniel Lambo over het oude en het nieuwe filmjaar

Hoe hij het blijft doen en waar hij de energie vandaan blijft halen, het blijft ons een raadsel.  Maar aan de lopende band levert Daniel Lambo films af in verschillende formaten, genres, en gewichten.  langspeelfilms gedraaid met gsm’s, volkse komedies met ondersteuning van een populaire zender, jeugdfilms over verkeersveiligheid, je kunt ze benoemen zoals je wil, maar hij blijft het doen.  En hij zit vol plannen.  Kijk zelf maar wat hij antwoordt op onze nieuwjaarsvraagjes.

1) Was 2014 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)
Geslaagd jaar: elke week wordt ‘Booster’ wel ergens in een school vertoond en bovendien sleepten we de Jeugdprijs in de wacht.

2) Wat zijn uw plannen voor 2015?

In maart 2015 starten de opnamen van mijn nieuwe lange speelfilm ‘De Figurant’ over het drugsmilieu in Antwerpen. In september gaan we in premiere. Mijn documentaire ‘Eeuwig Zwijgen’ gaat ook in productie.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)
Brusselse kliek: Michaël R. Roskam met ‘The Drop’. En Roel Mondelaers was wel heel present met zijn eerste lange speelfilm ‘Plan Bart’ én ‘Welp’ waar hij co-writer was.

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?
Brusselse kliek: Raf Reyntjens met ‘Paradise Trips’.

5) Het contract van Pierre Drouot, directeur-intendant van het VAF, loopt in 2015 ten einde. Hij zal dan 72 zijn. Drouot is sinds 2005 de grote baas van het VAF. De opvolgingskwestie zal niet simpel zijn. Wie moet hem volgens u opvolgen? En eventueel ook, waarom.
Een vrouw.

Zie ook :

‘Booster’ is uit

de trailer van ‘Booster’

Daniel Lambo over ‘Los Flamencos’

andere mensen uit de filmsector die onze nieuwjaarsvraagjes al beantwoordden 

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …