Originele en succesvolle crowdfundingcampagne van Alexander Decommere heeft nog een kleinigheid nodig

Er zijn tegenwoordig veel crowdfundingcampagnes. Heel veel. Te veel. Alsof er al niet genoeg goeie doelen te steunen zijn. Maar soms, heel soms, is er zo’n campagne waar mensen zoveel werk insteken dat je denkt : zoveel passie verdient een zetje.  Zoals in het geval van Alexander Decommere, een jongeman die zich al enige tijd heel verdienstelijk maakt in de wereld van film en theater.  Hij heeft voor het eerst steun van het VAF gekregen voor het project dat ‘This No Land’ moet gaan heten, en weet blijkbaar beter dan wie ook dat je een kans moet grijpen als ze zich aanbiedt. Hij heeft 15.000. euro extra nodig.  En het grootste deel van het bedrag dat hij nodig heeft, is al binnengehaald.  Nog een kleine 2000 euro is er nodig voor dat heel ambitieuze project van hem.

Een ambitieus project dus en wel hier om :

  • Ten eerste trekt zijn ploeg eind deze maand helemaal naar Spanje om daar te draaien en vervolgens wordt er begin juni in België ? gedraaid.
  • Ten tweede  wist hij de ‘7 spetterende rollen’ van zijn ‘western met een Belgisch surrealistische toets’ ? in te vullen met een een cast die hij omschrijft als zijn eigen Magnificent Se7en: Peter Van den Eede, Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren, Anne-Laure Vandeputte, Patrick Pevenage, Lisa Lelieur en Tom Ternest ?.
  • Ten derde wil Alexander Decommere meer dan wat doorgaans in een kortfilm mogelijk is. Een goed script en getalenteerde acteurs met naam en faam volstaan echter niet. Je moet wat op papier staat in de praktijk kunnen brengen. En dus gaan de regisseur en zijn producenten bij Vivi Film, Veerle Appelmans en Perry de Loor, voor 15000 euro aan crowdfunding om de finale tankstation-scène te kunnen draaien. Geld dat naar camera- en lichtmateriaal zal gaan, naar eetvoertuigen, een lowloader om de autoscènes te filmen en een stuntman. Om nog te zwijgen van wat er nodig is om een tankstation om te bouwen tot een filmset, het aanwerven van figuranten en het transporteren van 2 paarden en een kip!
  • En ten vierde wist Alexander Decommere al gerenommeerde medewerkers ook te overhalen om zich in de strijd te gooien om de crowdfunding binnen te halen. Als u na het bekijken van hun geestige oproepen hieronder overtuigd bent om die laatste duit ? in het zakje te doen die ze nodig hebben om van die kortfilm net dat ietsje meer te maken, dan kan dat via deze link

Bekijk hier de filmpjes met Alexander Decommere en zijn producente Veerle Appelmans

Met Peter Van den Eede en Titus De Voogdt

Met Anne-Laure Vandeputte en Robrecht Vanden Thoren

En tenslotte Patrick Pevenage en Lisa Lelieur

Duimen en storten voor ‘This No Land’.

Check Also

Baloji wint de New Voice Award in Cannes!

Augure, of Omen, van de Belgisch-Congolese filmmaker Baloji, won zojuist de ‘New Voice Prize‘ op …