Opnieuw Vlaamse kortfilms geselecteerd voor SXSW!

De kortfilms ‘Beautiful Men’ van Nicolas Keppens en ‘Leonie, Skeet & de biggen’ van Jip Heijenga hebben een uitnodiging op zak voor South by Southwest Film Festival (SXSW) dat van 8 tot 16 maart plaatsvindt in het Amerikaanse Austin, Texas. Ook de coproductie ‘Wander to Wonder’ van Nina Gantz is geselecteerd.

‘Beautiful Men’

De korte animatiefilm ‘Beautiful Men’ van Nicolas Keppens is geselecteerd voor de Animated Short-competitie van SXSW.

De film over drie kalende broers die naar Istanbul reizen voor een haartransplantatie kreeg een speciale vermelding na de wereldpremière op Film Fest Gent en werd sindsdien ook geselecteerd voor de Internationale Competitie van het Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.

‘Leonie, Skeet & de biggen’

De korte documentaire ‘Leonie, Skeet & de biggen’ van Jip Heijenga, over een meisje dat opgroeit op de boerderij en later zelf boerin wil worden, zal op SXSW te zien zijn in de Documentary Short-competitie.

Bekijk de trailer hieronder:

‘Leonie, Skeet & de biggen’ maakt deel uit van de vierde lichting Ket & Doc-titels, kinderdocumentaires die geproduceerd worden met de steun van het VAF, JEF en Ketnet en die in februari 2023 in wereldpremière zijn gegaan op het JEF festival in Antwerpen.

De productie is van De Mensen.

Wander to Wonder

De coproductie ‘Wander to Wonder’ maakt, net als ‘Beautiful Men’, deel uit van de Animated Short-competitie van SXSW.

Deze korte stop-motion/live action-animatiefilm van de Nederlandse animatiefilmmaker Nina Gantz ging in september vorig jaar in wereldpremière in de Orizzonti Short Film Competition van het Filmfestival van Venetië. De Vlaamse coproducent is Beast Animation.

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …