Opnames J’aime La Vie gingen van start!

© Foto Thomas Nolf v.l.n.r.: Janne Desmet, Greet Verstraete, Jurgen Delnaet, Mattias Busschaert, Mathias Sercu en Bert Dobbelaere
Mathias Sercu schrijft en regisseert eerste langspeelfilm J’aime la vie, een productie van Lunanime, in co-productie met Tarantula.

Afgelopen woensdag was het dan zover, na zeven jaar schrijven en schaven aan het scenario stond Mathias Sercu als regisseur op de set van J’aime la vie, zijn eerste langspeelfilm. De film wordt een ode aan het leven. Een ode aan het zorgen voor elkaar.
Camerawerk is in handen van Anton Mertens die eerder met Lost Luggage, Beau Séjour, en Baghdad Messi zijn visitekaartje afleverde. Thomas Vanelslander en Hannelore Bedert verzorgen de soundtrack.

Matha© Foto Thomas Nolf

“Zeven jaar geleden, een paar jaar na de opnames van Marsman, droomde ik ervan om een langspeelfilm te maken die geestig is en ook ontroert. Nu is het eindelijk zover en zijn de opnames gestart. Zeven jaar nadat ik de eerste letters op papier zette is er een heel team van fantastische mensen bezig die droom te verwezenlijken. Hoe cool is dat?? ” – Mathias Sercu

Synopsis

Mira is een jonge alleenstaande moeder, altijd positief en boordevol energie.  Ze heeft een fijne job als thuisverpleegster, hechte vrienden en een goede relatie met haar jongste broer. Maar dan krijgt ze nieuws dan inslaat als een bom. Mira besluit om het contact met haar oudste broer te herstellen in een poging het gezin dat er nooit echt één was te herenigen. En zo trekt deze niet-alledaagse, en op zijn zachtst gezegd kleurrijke familie naar de Ardennen, waar Mira een uitdaging wacht om de familiebanden aan te halen …
J’aime la vie is een film over hechten en loslaten, én over liefde …, véél liefde. Ah, en met humor ook.Cast

De hoofdrollen worden ingevuld door Janne Desmet die u zich ongetwijfeld nog herinnert van haar rol in Studio Tarara, ze ontving er in 2019 terecht de Ensor van ‘Beste actrice in een televisieserie’ voor, Jurgen Delnaet die in 2008 zijn debuut op het witte doek maakte in Aanrijding in Moscou en later indruk maakte als Nico Marsman in de Eén-reeks Marsman en Greet Verstraete, bekend van haar rollen in De Twaalf en het tweede seizoen van Beau Séjour. Theateracteur Bert Dobbelaere en jonge leeuw Mattias Busschaert vervolledigen de cast van het kleurrijke vijftal. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Els Olaerts (Beau Séjour, F*** you very, very much) en Lien Degraeve (Marsman, Onder Vuur).

Scenario & Regie

Scenario en regie is in handen van Mathias Sercu. In 1992 studeerde Mathias af aan het Muziekconservatorium Brussel en sindsdien is hij actief als acteur en auteur. Als acteur zag u hem recent aan het werk in Mijn Slechtste Beste Vriendin, Onder Vuur en Black-out.

Als scenarist bewerkte hij in 2005 de scenario’s van Halleluja!, maar zijn eerste eigen project was Marsman. Mathias Sercu is zowel bedenker, scenarist en regisseur van deze reeks die zowel publiek als recensenten wist te bekoren. Ook internationaal ging de reeks niet onopgemerkt voorbij. Zo werd ‘Marsman’ in 2014 bekroond met de Prix Italia voor tv-drama en genomineerd voor de Prix Europa (categorie Best Television Drama), het Festival Tous Ecrans en het International Filmfest Potsdam. In 2015 won Mathias de Prix Mitrani, een speciale prijs van de jury voor een uitzonderlijke programmamaker op het FIPA, waar Jurgen Delnaet de Fipa d’Or kreeg voor Beste Acteur en ‘Marsman’ ook nog genomineerd was in de categorie Series.

In eigen land kreeg Mathias in 2015 de eerste Scenaristengilde Scenarioprijs voor een televisiereeks alsook de Diversiteitstrofee van de VRT. Op de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2015 werd Marsman bekroond met twee Televisiesterren. Eén voor Beste Drama en één voor Beste Scenario.
Mathias bedacht en schreef ook Chantal, de nieuwe Eén-fictiereeks die in september op antenne komt, met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol.

 

J’aime La vie is een productie van Lunanime (producers Jan De Clercq en Annemie Degryse), in co-productie met Tarantula. De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds/Filmfonds van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon, Fédération Wallonie – Bruxelles, Wallimage, Creative Europe Media, Lumière Invest en Lumière Publishing.
De opnames van J’aime la vie lopen nog tot midden september. De film wordt in 2023 in de zalen verwacht.

Check Also

Josse De Pauw over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

In ‘Zondag de Negenste’, de debuutfilm van Kat Steppe die we reeds kennen van haar …