Opnames Holy Rosita afgerond!

Foto © Toon Aerts / De Wereldvrede

Deze week werden de opnames van het langspeelfilmdebuut van Wannes Destoop (Albatros) afgerond, dat kondigt het Gentse productiehuis De Wereldvrede aan. De film werd gedraaid in en rond Oostende en Waregem.

Wannes Destoop maakte eerder al de internationaal gelauwerde fictiereeks Albatros (Prix Europa voor Beste Fictiereeks en 14 Ensor nominaties) en verschillende kortfilms, waaronder het Cannes winnende Badpakje 46. Nu heeft de regisseur de opnames van zijn eerste langspeelfilm met als voorlopige werktitel Holy Rosita afgerond.

Het verhaal draait rond Rosita, een 38-jarige vrouw met een vurige kinderwens. Haar omgeving gelooft echter niet dat ze in staat is een goede moeder te zijn. Wanneer Rosita toch zwanger wordt besluit ze dit te verbergen. De hoofdrollen worden gespeeld door nieuwkomer Daphne Agten, Mieke De Groote (De Twaalf), Jos Geens (The Broken Circle Breakdown), Delfine Bafort (All of Us) en Cilou David.

Het scenario schreef Destoop samen met Albatros-collega’s Tom Dupont en actrice Janne Desmet. Ook voor het camerawerk deed Wannes weer beroep op DoP Dries Delputte (H4Z4RD).


Foto © Toon Aerts / De Wereldvrede

Wannes over de film: “Ik wil met dit verhaal opnieuw een stem laten horen die doorgaans minder gehoord wordt. Dit keer een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, een buitenbeentje op zoektocht naar het moederschap.” 

“Wij zijn erg blij om, na ‘Albatros’, terug met Wannes aan de slag te kunnen gaan. Het wordt een ontroerende film die erg veel potentieel heeft om een groot publiek te bereiken.” aldus het productiehuis De Wereldvrede.

Het project is een productie van Gilles Coulier, Wouter Sap en Gilles De Schryver voor De Wereldvrede met de steun van Screen Flanders, VRT/Eén, Telenet, Stad Oostende, Stad Waregem, Ouwen Duiker, Solucious, Bavet, Casper en met de hulp van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid in samenwerking met Flanders Tax Shelter. De film komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en zal in de Benelux uitgebracht worden door Cinéart.

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …