Opnames gestart van nieuwe horrorfilm FOMO!

Nieuwe Vlaamse horrorfilm FOMO snijdt de opnames aan.

FOMO, ofwel Fear Of Missing Out, wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord? In een maatschappij waar alles in een flits wordt vastgelegd en binnen de seconde gedeeld wordt op allerhande social media, kan je er al wel eens last van hebben. Maar is het allemaal wel zo rooskleurig als iedereen doet uitschijnen?

Met die insteek gingen ze bij Borgerhoff & Lamberigts aan de slag om hun nieuwe filmproject FOMO te ontwikkelen, de nieuwe Vlaamse horrorfilm en Streamz Original naar een verhaal van Ilse Schooneknaep en Maximiliaan Verheyen. Onder leiding van regisseur Leander Hanssen Jr. en scenarist Niels Snoek en met een jonge cast, rijk aan Vlaamse influencers, zijn de opnames begin deze week gestart. Deze lopen tot eind april en vinden plaats in Antwerpen en omgeving.

Niemand minder dan Nora Dari (Aaliyah), Joffrey Anane (Ashon), Nathan Bouts (Toby), Oscar Högström (Lowie), Sarah-Lynn Clerckx (Billie), Leonard Santos (Mauritz), Ayana Doucouré (Luna), Kes Bakker (Charles), Stefan Perceval (Hugo), Gilles Van Hecke (Xander), Steffi Mercie (Cleo), Hariette Sylva (Robin) en Jamie-Lee Six (Paulien), zullen vanaf 29 juni op het witte doek schitteren in deze nieuwe Vlaamse jongerenfilm.

Verhaal:
Een groep van 10 influencers neemt deel aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel, dat zich diep in het bos afspeelt, lijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Er gebeuren tal van bizarre situaties waardoor de groep zich vragen begint te stellen over de opzet van het programma. Wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd en ontpopt er zich een kat-en-muisspel tussen de influencers en de moordenaar. Kunnen ze ontsnappen?

Borgerhoff & Lamberigts is al 10 jaar lang een vaste waarde in het Vlaamse medialandschap. De projecten streven eenzelfde doel na, namelijk het brengen van  moeilijke thema’s en taboes op een laagdrempelige manier voor een breed publiek. Dit ligt in lijn met de visie van de uitgeverij en vertaalde zich onder andere in reeksen zoals de ‘Cel Vermiste Personen’, ‘Koning Filip’, ‘Als je eens Wist’, ‘Niets gaat over’ en ‘Het Scheldepeloton’.

“Als productiehuis hebben we er bewust voor gekozen om bij onze fictieprojecten de focus te leggen op projecten die zich richten op jongvolwassenen. We gaan hierbij zoals aangehaald de moeilijke thema’s niet uit de weg, maar doen dat met de nodige humor en genrekeuzes. Het eerste fictieproject FOMO brengt de gevaren van sociale media en mentaal welzijn bij jongeren onder de aandacht.” 

FOMO is een productie van Borgerhoff & Lamberigts en Streamz. De film komt tot stand in samenwerking met Flanders Tax Shelter en Kinepolis Film Distribution.

FOMO wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf 29 juni 2022 exclusief te zien zijn in de bioscoop en dit najaar op Streamz.

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …