Openingsfilm BRIFF bekend!

De eerste langspeelfilm geregisseerd door Laetitia Dosch, ‘Le procès du chien’, opent op 25 juni 2024 de 7de editie van het BRIFF. De Frans-Zwitserse actrice, die op bijval kon rekenen voor haar vertolkingen in een regie van Justine Triet (‘La bataille de Solférino’), Guillaume Senez (‘Keeper’, ‘Nos Batailles’) en Léonor Serraille (‘Jeune femme’), ging aan de andere kant van de camera staan. Ze regisseerde een vrolijke komedie met een hoek af.

In ‘Le procès du chien’ maken we kennis met Avril, een advocate die grossiert in hopeloze zaken, en die nu een netelige zaak krijgt voorgeschoteld: de verdediging van Cosmos, de trouwe metgezel van een slechtziende man (François Damiens), die in de beklaagdenbank zit nadat hij meerdere mensen gebeten heeft. Een ongerijmd proces als basisingredient voor een film die méér is dan een absurde komedie, met verder Anne Dorval, Jean-Pascal Zadi, Pierre Deladonchamps en Mathieu Demy.

Bij de voorstelling in Un Certain Regard liet Le procès du chien een frisse wind waaien over de Croisette, en werd Kodi, de vertolker van Cosmos, voor de gelegenheid bekroond met een Palm Dog. De film wordt vertoond op 25 juni om 20u in de Grand Eldorado van de UGC De Brouckère als opening van het BRIFF, in aanwezigheid van Laetitia Dosch en de ploeg.

De 7de editie van het Briff vindt plaats van 25 juni tot 3 juli.

‘Le procès du chien’ wordt door Distri 7 verdeeld in de Belgische zalen vanaf 11 september.

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …