Op naar de Oscars met Eden Dambrine!

Eden Dambrine, slechts 16 jaar oud en nu al talk of the town! Het jonge talent is afkomstig van Kortrijk en studeert op de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Lukas Dhont ontdekte Dambrine op de trein en overtuigde hem om auditie te komen doen. 

Voor de opnames van Close had Eden Dambrine nog nooit eerder geacteerd, ondertussen voelt hij zich als een vis in het water tussen al zijn collega’s. Hij vertolkt in Close de rol van Léo, Gustav De Waele is Léo’s beste vriend Rémi. De Waele speelt net als zijn personage Rémi hobo en volgt een theateropleiding aan de kunsthumaniora. Beiden hebben met Close hun eerste filmrol te pakken.

Eden won ondertussen al een aantal prijzen, waaronder De Ensor voor Beste Acteerprestatie. Hij was daarmee de jongste Ensor-winnaar ooit. Vorige week won hij ook op de Magrittes Du Cinema, de Franstalige equivalent van de Ensors, de prijs voor Beste Jong Mannelijk talent. En ook op het Seville European Film Festival te Spanje mocht hij de prijs voor Beste Acteur op zijn naam schrijven.

Na een triomftocht die vorig jaar begon op het festival van Cannes, zijn Dambrine en De Waele deze week geland in Los Angeles om de rest van de crew te vervolledigen en zich voor te bereiden op de Oscars. Close is genomineerd voor een Academy Award voor Beste Buitenlandse Film samen met Argentina, 1985 (Argentinië), EO (Polen), The Quiet Girl (Ierland) en topfavoriet All Quiet on the Western Front (Duitsland).

Telenet zendt de ceremonie live uit via Play More Cinema en via GoPlay. Afstemmen op de livestream kan in de nacht van zondag 12 maart op maandag 13 maart om 00u30.

(Her)bekijk hier ook ons interview met Eden en Gustav voor de Belgische première op Film Fest Gent:

Check Also

Mee op zee met ZODIAC!

Afgelopen week werd de kortfilm ZODIAC gedraaid op zee, voor de kust in Nieuwpoort. Fotograaf …