Op de set van Zeevonk!

Zeevonk gaat binnenkort in première en jij kan er bij zijn. Neem bij ons alvast een kijkje achter de schermen van Domien Huyghe’s eerste langspeelfilm.

Domien Huyghe werkte voor zijn debuut samen met zijn zus Wendy, die samen met Jean-Claude van Rijckeghem het scenario schreef. Het verhaal is gebaseerd op hun eigen jeugd. De cast bestaat uit Saar Rogiers, Valentijn Dhaenens, Hilde De Baerdemaeker, Zouzou Ben Chikha, Lynn Van Royen, Sebastien Dewaele, Sverre Rous en Dunia Elwaleed.

Domien Huyghe maakte eerder al de kortfilms Maverick (2017) en This Is How I Disappear (2016), dit is zijn eerste langspeler. Zeevonk was onlangs geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn als onderdeel van Generation Kplus, waar ze een Speciale Vermelding kregen van de kinderjury.

De film werd in de zomer van 2021 opgenomen in Oostende, waar de film nu ook in première zal gaan in aanwezigheid van cast en crew. Voor de film werd ook gebruik gemaakt van de onderwaterstudio van LITES, waar men beschikt over een gigantisch waterbassin waar bijvoorbeeld tsunami’s kunnen worden gecreëerd.

(c) Bart Baevegems

Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

Bestel hier je tickets voor de première in Oostende. Zeevonk is voor het grote publiek te zien vanaf 29 maart 2023. 

Check Also

vos en haas

Ontdek de Vlaamse trailer van ‘Vos en Haas redden het bos’!

Op 23 oktober komt de komische familiefilm ‘Vos en Haas redden het bos’ uit in …