Op de set van De Zonen van Van As – De Cross!

Na vijf succesvolle seizoenen van de komische serie krijgen De Zonen van Van As vanaf vandaag een tweede leven op het grote scherm. Wij bezochten de set.

Van februari t.e.m. april 2022 vonden in Tremelo de opnames plaats van de langspeelfilm rond de bekende personages van Frans Van As en zijn zonen. Jaak Van Assche vertolkt de pater familias en bouwondernemer Frans Van As. Daarnaast tekende de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry GoossensBen Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen, Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer.

Korte inhoud

Na een beroerte werd de inmiddels hoogbejaarde oprichter Frans Van As (Jaak Van Assche) verplicht om het rustiger aan te doen en zijn “Grond- en afbraakwerken Van As NV” definitief over te dragen aan kleindochter Linde (Rilke Eyckermans) en haar man Dick (Ben Segers). Ze boeren goed en binnenkort zijn ze zelfs lokale hoofdsponsor van een prestigieuze cyclocrosswedstrijd. Wanneer een aangestoken brand daags voor het evenement voor aanzienlijke schade én grote vertraging op de planning zorgt, denkt Frans dat een jaloerse concurrent zijn kleindochter wil sabotteren. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Op de vooravond van de cross blijkt de oorzaak van alle onheil echter in een wel héél verrassende hoek te liggen… Wanneer de cyclocross op een ware veldslag dreigt uit te draaien, bundelen (bijna) alle Van As’en de krachten in een poging het noodlot tijdig af te wenden en de eer van het bedrijf én de familie te redden.

De Zonen van Van As – De Cross loopt vanaf 7 december in de zalen.

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …