Op de rode loper van De Jamies!

Dit jaar vond op Filmfestival Oostende de tweede editie plaats van De Jamies: de Vlaamse online video awards. Op 9 maart mocht het festival daarvoor in De Grote Post heel wat Youtube-, Instagram- en Tiktoksensaties welkom heten op zijn rode loper. Average Rob kaapte de prijs weg voor Beste Youtube, zijn cameraman Milan Cools die voor Beste Videograaf. De prijs voor Beste Fictie ging naar internetserie wtFOCK.

© Nick Decombel

12 seconden. Zo lang kregen de winnaars van een Jamie-award – toepasselijk in de vorm van een thumb up – om te speechen na het in ontvangst nemen van hun prijs. Average Rob, ook bekend van zijn hoofdrol in de VRT NU-reeks Match, wist echter enkele seconden extra af te dwingen om zeker iedereen te kunnen bedanken: zijn broer, ‘mammie’, de organisatie en ook cameraman Milan Cools. Die ging zelf naar huis met de award voor Beste Videograaf.

Nicolas Caeyers – zelf Tiktokker, videodirector en taxichauffeur/presentator in VTM-reeks De Aftocht – reikte die award uit. Opnieuw betrad Average Rob het podium: “Hij is de aller-, allerbeste”, vulde hij de speech van Cools aan.

© Nick Decombel

Nora Dari, die eerder al de award uitreikte voor Beste Lifestyle, nam de prijs voor Beste Fictie in ontvangst voor wtFOCK. De webreeks over het leven van enkele tieners op de middelbare school was dit jaar aan zijn laatste seizoen toe. Dat draaide rond Dari’s personage Yasmina. Ook de actrice wist enkele seconden over tijd te gaan met haar speech: “Ga het productiehuis storen zodat er een film gemaakt wordt!”, klonk het.

De Jamies werden ook gelivestreamd op Youtube. Je kan de show hier herbekijken.

Alle winnaars van De Jamies vind je hier terug.

Wie zelf een krak wil worden in online content maken, kan vanaf 1 april terecht op Point Of U om de kneepjes van het vak te leren van o.a. Nora Dari en Adil & Bilall.

Check Also

Twee Vlaamse selecties voor Doclisboa!

De experimentele documentaire La force diagonale van Annik Leroy en Julie Morel en de korte …