Op de première van Zeevonk!

Het langspeeldebuut van Domien Huyghe is eindelijk te zien in de zalen! Hij maakte Zeevonk met zijn zus Wendy Huyghe, die het scenario schreef, samen met Jean-Claude Van Rijckeghem. 

Zeevonk vertelt het verhaal van Lena die haar vader verliest wanneer zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee. Een monster dat het schip deed vergaan… Lena gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.

Domien en Wendy Huyghe lieten zich inspireren door een persoonlijke ervaring, zij zelf verloren hun vader op jonge leeftijd. De hoofdrollen zijn weggelegd voor acteurs Saar Rogiers, Dunia Elwaleed, Sverre Rous, Hilde De Baerdemaeker (Lisa, De Kraak), Sebastien Dewaele (Eigen Kweek, Undercover), Lynn Van Royen (Beau Séjour, Arcadia), Zouzou Ben Chikha (Chantal, Bevergem) en Valentijn Dhaenens (De Helaasheid Der Dingen, Girl).

Domien en zijn team wonnen al eerder de ECFA Awards voor Best Children Film op het BUFF International Film Festival. Dit is een internationaal kinder- en jeugdfilmfestival in Malmö, Zweden. Ook kreeg Zeevonk de Speciale Vermelding van de Generation Kplus Kinderjury na de wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn.

De productie is van Dries Phlypo en Stephen Vandingenen voor A Private View (Aanrijding in Moscou, Zagros, Mijn vader is een saucisse), in coproductie met het Nederlandse Viking Film. De productie kreeg steun van Paradiso Filmed Entertainment, Eurimages, het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, de Stad Oostende, de Belgische Tax Shelter, Casa Kafka Pictures empowered by Belfius en Eén.

Zeevonk is sinds 29 maart in de bioscoop, bekijk hier ook de trailer!

Check Also

Mee op zee met ZODIAC!

Afgelopen week werd de kortfilm ZODIAC gedraaid op zee, voor de kust in Nieuwpoort. Fotograaf …