Op de première van Lost Luggage!

Op 8 maart ging Lost Luggage in première op Filmfestival Oostende. De reeks, die werd geïnspireerd door de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem, is vanaf zondag 20 maart te zien op Eén. 

 

Productiehuis De Mensen en Eén sloegen de handen in elkaar voor een fictiereeks die aandacht schenkt aan de nasleep van de gebeurtenissen van 22 maart 2016. Eerder dan te focussen op een verhaal van daders en geweld, gaat Lost Luggage echter vooral op zoek naar het antwoord op de vraag hoe slachtoffers achteraf hun leven probeerden verder te zetten. 

 

Dat gebeurt via het personage van Samira Laroussa (Lara Chedraoui), een politievrouw met half Marokkaanse roots die haar opdracht om verloren bagage terug te bezorgen aan de eigenaars ervan of nabestaanden erg serieus neemt. Op die manier komt ze in contact met heel wat verdriet, maar ze ontdekt ook moed in de verhalen van getroffenen. Ze verliest daarbij alleen zichzelf uit het oog. Ook zij zal immers aan de slag moeten om af te rekenen met haar eigen trauma en met spoken uit haar verleden.

 

De hoofdrol wordt vertolkt door Lara Chedraoui, frontvrouw van de band Intergalactic Lovers. De rest van de cast bestaat uit o.a. Yassine Ouaich, Marieke Dilles, Gert Winckelmans, Sofie Decleir en vele anderen.

 

Het idee voor de reeks kwam van Tiny Bertels (Chaussée d’Amour). Het scenario is van haar hand en die van Mathias ClaeysCharles De Weerdt en Michel SabbeNathalie Basteyns en Kaat Beels (Beau Séjour) namen de regie voor hun rekening. Lost Luggage werd geproduceerd door Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke.

 

Op zondag 20 maart, om 20u35, wordt de eerste aflevering van de reeks uitgezonden op Eén. Wie ze gemist heeft kan terecht op Vrt Nu.

Check Also

Josse De Pauw over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

In ‘Zondag de Negenste’, de debuutfilm van Kat Steppe die we reeds kennen van haar …