Op de première van KNOR!

Knor ging in oktober al in première op Film Fest Gent en is nu eindelijk bijna te zien in de zalen. Als je niet meer kan wachten, kan je nu al terecht bij J.E.F. en ANIMA.

Knor is een Nederlands-Belgische co-productie met A Private View (Mijn vader is een saucisse), in samenwerking met de VPRO. De stemmen in de Vlaamse versie van de film zijn ingesproken door talenten als Maaike Cafmeyer, Titus De Voogdt, Jelle De Beule, Barbara Sarafian, Dominique Van Malder, Britt Valkenborghs, Jan BijvoetThomas Cordie, Lize Verschoren en Jules Dorné.

Maakster Mascha Halberstad won voor de film al het Gouden Kalf voor Beste Film en voor Beste Regie. Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra. Het verhaal van Knor is gebaseerd op het kinderboek De wraak van Knor van Tosca Menten.

De familiefilm is de allereerste Nederlandse stop-motion-film. De siliconen poppetjes werden beeld per beeld gefotografeerd en uiteindelijk tot film gemonteerd. Heel het proces, van verhaal tot eindproduct, duurde in totaal maar liefst 7,5 jaar. Gemiddeld werd er op één dag in de animatiestudio, Holy Motion, 5 seconden geproduceerd. Er zijn in totaal 264 ‘animatiedagen’ besteed.

In het verhaal volgen we negenjarige Babs. Voor haar krijgt ze van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor is vanaf 22 februari 2023 te bekijken in de cinemazalen. Vertoningen op JEF vind je hier en op ANIMA hier.

Check Also

vos en haas

Ontdek de Vlaamse trailer van ‘Vos en Haas redden het bos’!

Op 23 oktober komt de komische familiefilm ‘Vos en Haas redden het bos’ uit in …