Op de première van Het Geheugenspel!

Regiekoppel Jan Verheyen en Lien Willaert sloegen de handen weer in elkaar en brengen de allereerste verfilming van de debuutroman van het Britse schrijversduo Nicci French!

De psychologische thriller Het Geheugenspel is gebaseerd op de roman The Memory Game, het eerste boek van Nicci French dat in 1997 verscheen. Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Het Geheugenspel is wereldwijd de eerste bioscoopfilm naar een boek van Nicci French.

Voor duo Jan Verheyen en Lien Willaert is dit hun derde samenwerking. Eerder maakte ze al Bittersweet sixteen (2021) en Red Sandra (2021) samen. Het Geheugenspel is Verheyens 20e film. Verheyen en Willaert kozen voor een Vlaams-Nederlandse ensemble-cast met onder meer Louis Talpe (The Racer), Gert Winckelmans (Lisa, Undercover), Vic de Wachter (Gevoel voor tumor), Gilda de Bal (De Helaasheid der Dingen), Lynn van Royen (Beau Séjour, De Twaalf), Elke Van Mello (Red Sandra, Cruise Control) en Peter Thyssen (De Zonen van Van As), Anna Drijver (Undercover), Maarten Heijmans (Arcadia), Martijn Hillenius (Flikken Maastricht) en Meral Polat (De Luizenmoeder).

De film brengt ons het verhaal van de familie Deridder. Op hun landgoed wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

Het Geheugenspel is vanaf 17 mei te zien in de bioscopen!

Check Also

Frank Lammers zondag de negenste

Frank Lammers over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

Frank Lammers, die sinds ‘Undercover’ niet meer van de Vlaamse televiseschermen weg te denken valt, …