Op de première van Dealer!

DEALER ging in oktober in première op Film Fest Gent, vanaf vandaag loopt de film in de zalen.

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in onder meer Rundskop, De dag, Borgman en Tabula rasa) opnieuw plaats achter de camera. Dealer is zijn langspeelfilmdebuut.

© Robin Van Kerckhoven

Sverre Rous zet als 16-jarige nieuwkomer, toen nog 14, een markante prestatie neer. Terwijl Ben Segers na herkenbare rollen in Safety First, Wat als? en Auch!, een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. De rol van Johnny’s moeder neemt Veerle Baetens voor haar rekening. Bart Hollanders is nagenoeg onherkenbaar in de rol van dealer Luca.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (Rundskop, De Patrick),  D.O.P. David Williamson verzorgde het beeld en Stijn Cole/ Earbug staat in voor de muziek.

Dealer draait rond de veertienjarige drugsrunner Johnny, die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de internationaal succesvolle acteur Antony als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven.

De film is vanaf 10 november uit in de bioscoop.

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …