Ook Natali Broods en Peter Van den Begin in de film van Pieter Van Hees

Nu het bekend geraakte dat niet Matthias Schoenaerts maar Jérémie Renier de hoofdrol zal spelen in ‘Waste Land’, de nieuwe film van Pieter Van Hees, druppelt er meer nieuws binnen over de bewuste film.  Onze Franstalige redacteur, Philippe Pierquin, heeft zo ook zijn bronnen.  En die bevestigen dat Natali Broods, zoals aanvankelijk voorzien ook in de film te zien zal zijn.  En ook Peter Van den Begin speelt mee. De montage wordt nog altijd gedaan door Nico Leunen, maar Nicolas Karakatsanis staat niet langer achter de camera. Hij wordt vervangen door de Nederlander Menno Mans.

De nieuwe film van de regisseur van ‘Linkeroever’ en ‘Dirty Mind’ moet een zeer sombere thriller worden, die zich zal afspelen in de donkere straten van Brussel.  Donker, omdat het verhaal zich vooral ontwikkelt tijdens nachtelijke uren. Het moet een thriller met als centraal gegeven een flik die panikeert, niet door het geweld waarmee hij geconfronteerd wordt, maar door gedachte aan zijn nakende vaderschap.


Vooral de Kongolese wijk in Brussel, Matongé, moet het decor worden van de film. Daardoor zijn er naast een pak Vlaamse en Waalse acteurs ook tal van Afrikanen in de film te zien.  Josse De Pauw zou aanvankelijk de rol van de commissaris spelen, maar blijkbaar laat zijn planning niet toe om nog langer deel van de cast uit te maken.   Peter Van den Begin is een naam die er wel bij is.  Peter Van den Begin was onlangs nog te zien in de films ‘Allez, Eddy!’, ‘Het Vijfde Seizoen’ en ‘Frits & Franky’ en schittert momenteel ook in de serie ‘Met Man en Macht’.  Daarin is ook Natali Broods te zien.  In de film van Van Hees zal ze de echtgenote zijn van Renier.  Oorspronkelijk zou ze het leven delen met Schoenaerts.  Maar die is dus verdwenen.

En omdat de hoofdrol nu gespeeld wordt door een man die voornamelijk Franstalig is, wordt de eerste mannelijke bijrol niet langer vertolkt door een Franstalige acteur, zoals aanvankelijk voorzien was.  Die rol zou eerst gespeeld worden door Bouli Lanners, maar die haakte al eerder af en zou vervangen worden door Jonathan Zaccaï.  Maar daar moet nu dus een Vlaming komen. Om het evenwicht te bewaren.  Benieuwd wie de Vlaamse acteur wordt die het scherm mag delen met Renier.  Voor de rol van het zoontje van het koppel werd aanvankelijk nog gezocht naar een Vlaams jongetje.  Of dat dan weer Franstalig moet zijn of een echt tweetalig Brusselaartje, dat horen we wellicht binnenkort nog.

Aanvankelijk zou Nicolas Karakatsanis als D.O.P. functioneren. Hij stond ook al achter de camera ten tijde van ‘Linkeroever’.  Maar die was niet meer beschikbaar want had zijn woord al gegeven aan Michaël R. Roskam.  Met hem gaat hij in Amerika ‘Animal Rescue’ doen, met onder meer…  Matthias Schoenaerts. Jan Vancaillie was dan weer de cameraman op de set van ‘Dirty Mind’.  Maar hij is niet de vervanger van Karakatsanis.  Die eer gaat naar een jonge Nederlander.  Ene Menno Mans.  Benieuwd.

Pieter Van Hees verkondigde eerder dat zijn eerste twee langspeelfilms voor hem de eerste twee delen waren van wat hij een trilogie noemde : ‘De Anatomie van Liefde en Pijn’.  In ‘Linkeroever’ had hij het over de liefde, in ‘Dirty Mind’ over de pijn — of was het nu omgekeerd? — en in ‘Waste Land’ is hij plan om het over beide aspecten te hebben.

Zie ook :

Matthias Schoenaerts laat opnamen uitstellen

Matthias Schoenaerts nu ook in ‘Animal Rescue’

Wie wordt het zoontje van Matthias en Natali?

Matthias Schoenaerts over ‘Waste Land’

Pieter Van Hees draait nieuwe film met Matthias Schoenaerts

Michaël R. Roskam draait ‘Animal Rescue’

Peter Van den Begin over ‘Frits en Franky’

Peter Van den Begin over ‘Allez, Eddy!’

 

Check Also

Vacature bij het VAF!

Het Vlaams Audiovisueel Fonds is op zoek naar een projectbeheerder binnenlandse promotie en publieksontwikkeling. Als …