Ook ‘Here I Go’ van Jaan Stevens gaat in première op FFO24!

Jaan Stevens

We kennen Jaan Stevens onder meer van ‘Stier & Schorpioen’, een docufilm over de muzikale samenwerking tussen Zwangere Guy en Lander Gyselinck, die recent te zien was op Canvas en waarmee hij de prijs voor Beste Kortfilm won. Voor zijn afstudeerproject ‘For Eunice’ kreeg hij de VAF-wildcard en daarmee maakte hij zijn laatste film ‘Here I Go’. Vandaag gaat deze op het Filmfestival van Oostende in première.

Jaan Stevens

In ‘Here I Go’ volgt Jaan Stevens de 17-jarige Ruben, die aan de druk thuis wil ontsnappen en daarom vrijwillig naar Albezon vertrekt, een afgelegen boerderij in de Zuid-Franse Cevennen. Daar logeert en werkt hij twee maanden bij Sam en Emmy, een Belgisch gastgezin. In Albezon lijkt Ruben zijn ogenschijnlijk gesloten en afstandelijke zelf te mogen zijn, wat hem toelaat te reflecteren over en zich een weg te banen door zijn moeilijke verleden.

Vandaag gaat je film hier op het Filmfestival van Oostende in première. Welk gevoel gaat er door je heen?

Jaan Stevens: Ja, da’s super spannend. Nu is de film alleen nog maar intern getoond, aan familie en vrienden – incrowd dus eigenlijk – en die zijn erg enthousiast. Maar nu wordt hij aan het grote publiek voorgesteld en ik ben heel benieuwd. Ik heb wel het gevoel dat veel mensen er door geraakt kunnen worden. Vandaag wordt de grote test.

Dat we van Jaan Stevens nog vaker zullen horen, is zeker. Zo heeft hij recent samen met acteur Tijmen Govaerts een dossier ingediend voor scenariosteun bij het VAF en er staat ook nog een project voor een muziekdocumentaire op stapel, maar de details daarvoor kon hij nog niet met ons delen.

Check Also

50.000 bezoekers voor ‘Skunk’!

Sinds de release op 13 maart zijn al meer dan 50.000 Belgische bioscoopbezoekers naar ‘Skunk’ …