Ook ‘Guest’ van Moon Blaisse en ‘Niemendal’ van Harm Dens openen het Kortfilmfestival van Leuven

De kortfilm ‘Guest’ van Moon Blaisse, met Peter Van den Begin in de hoofdrol, zal op 27 november het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven openen, net zoals ‘Niemendal’ van Harm Dens, een prent waarin Stefan Degand en Titus De Voogdt dan weer de hoofdrollen spelen. De films zitten ook in de Vlaamse competitie voor fictiefilms en maakt daardoor kans op de Prijs van de Jury (Academy Award® Qualifying) en de Prijs van het Publiek. Eerder was al bekend dat ook ‘Feel Sad for the Bunny’ van Kenneth Mercken tijdens de plechtige openingsavond van het Kortfilmfestival zal vertoond worden.

In ‘Guest’ zien we een onbekende man bij zonsondergang wakker worden in een lege hotelkamer. In dit niemandsland tussen alles wat hij achterliet, alles wat hij was, en alles wat er al dan niet komen gaat, zwerft hij die nacht eenzaam rond in het hotel waar bevreemdende ontmoetingen plaatsvinden.

In ‘Niemendal’ brengen we onze tijd door in de cel in het gezelschap van Stefan Degand en Titus De Voogdt, twee gedetineerden die het op heel beperkte ruimte in elkaars ongezelschap moeten stellen.

‘Niemendal’ foto Kris Dewitte

Moon Blaisse studeerde af aan het Brusselse RITS met de kortfilm ‘Sometime Later’. Met die film won ze hetzelfde jaar de VAF Wildcard op Leuven Kort waarmee ze ‘Guest’ heeft gemaakt. In 2014 ging haar debuut documentaire in première op Film Fest Gent in de sectie ‘Artists on Film’.

Harm Dens is een oud-leerling van het KASK in Gent. De eerste productie van Quetzalcoatl. Een nieuw productiehuis van Marc Goyens, die ook nog actief is in het productiehuis Minds Meet. Dat productiehuis is trouwens net begonnen aan de opnames van de nieuwe kortfilm van Pim Algoed (vroegere Leuven laureaat en ooit VAF wildcardwinner) ‘Hampi’ met in de cast Peter Van den Begin, Günther Lesage, Sarah Vandeursen, Max Pairon en Arno Moens. We draaien nog heel de week tot en met vrijdag. En dan in februari nog een paar dagen in India.

‘Guest’ is een productie van De Wereldvrede (‘Bevergem’). De film kon rekenen op de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz onder de vorm van een VAF Wildcard.

Zie ook : 

‘Feel Sad for the Bunny’ opent het IKFF van Leuven

Check Also

Nieuwe huisstijl voor Film Fest Gent!

België’s grootste internationale filmfestival zal in oktober 2023 haar 50e verjaardag vieren. Bij een nieuw …