Ook ‘De Buurtpolitie’ start goed

Brussel, 31 oktober 2016. Volgens distributeur KFD was het een ietwat riskante, doch weloverwogen keuze om samen met ‘De Premier’ van Erik Van Looy de avonturen van De Buurtpolitie op het Vlaamse bioscooppubliek los te laten, en de strategie blijkt te werken :  de fans van de serie vinden massaal hun weg naar de bioscoop. Na het openingsweekend staat de teller op ruim 27.000 bezoekers.

De namiddagvertoningen hadden wat last van het zeer mooie herfstweer, maar de positie van de film is prima – in heel wat zalen zit de film in de top 3 van de bezoekersaantallen.

‘De Buurtpolitie – De Grote Geldroof ‘ is, analoog aan de succesvolle VTM-serie, eveneens gebaseerd op ware feiten. De serie is ondertussen een fenomeen in Vlaanderen. Het afgelopen seizoen haalde gemiddeld 446.000 kijkers. Het programma flirt ook geregeld met het half miljoen. De best bekeken uitzending, op 18 maart 2016, haalde zelfs 541.000 kijkers. Per aflevering komen er nog eens 32.000 online views bij via vtm.be en de VTM app. Ook kinderen en jongeren kunnen De Buurtpolitie smaken.

In deze Vlaamse scripted realityreeks kan de kijker volgen hoe tien agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden. De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering. Dit is niet anders in het scenario van de langspeelfilm.

De vaste hoofdcast bestaat uit Willy Herremans (Commissaris Roger Berckmans), Eric Peeters (onthaalbediende Patrick Tilkens), Manoe Frateur en Ilse la Monaca (rechercheurs Eric & Brigitte), Johan Kalifa Bals en Ianthe Tavernier (inspecteurs Obi & Floor), Andy Peelman en Nicoline Hummel (inspecteurs Koen & Tineke (waarvan Tineke de hoofdinspecteur is)), Henny Seroeyen en Dorien Reynaert (inspecteurs van de wegpolitie Robin & Femke) en Rania Gaaloul (undercover Ines Saloua – nieuw in het korps sinds dit najaar).

De film wordt geproduceerd door Zodiak Belgium uit Lint. Het bedrijf produceerde naast ‘De Buurtpolitie’ o.a. de tv-programma’s ‘Duts’, ‘Rijker dan je Denkt’, ‘Mijn Pop-Up Restaurant’ en ‘Liefde Voor Muziek’. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film sinds 26 oktober in de bioscopen.

Zie ook :

Trailer ‘De Buurtpolitie : de grote geldroof’

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …