Ook Belgen hebben reden tot het vieren van nominaties voor ‘The Artist’

Dat ‘Rundskop’ genomineerd is voor een Oscar voor de Beste Buitenlandse Film is natuurlijk het belangrijkste nieuws voor de Belgische filmindustrie, maar ook het nieuws van de nominatie voor de animatiefilm ‘Van de Kat Geen Kwaad’ is hier met knallende champagnekurken onthaald, want een deel van de film is hier en door Belgische medewerkers gemaakt. En dat is niet alles.  Eén van de grote favorieten, naast ‘Hugo’ van Martin Scorsese is de veelbekroonde film ‘The Artist’.  En sommige van onze landgenoten hebben een flink aandeel in de muziek.

Het begon met het Filmfestival van Cannes in september 2011, waar critici en publiek gek waren op de film. Met succes: Jean Dujardin won de ‘Best Actor Award’, en het hondje Uggy won de ‘Palm Dog Award’ voor de beste prestatie van een hond in een film.

 

Vorige week nog verzilverde de film tijdens de uitreiking van de Golden Globes drie van zijn zes nominaties: Beste Film, Beste Acteur  voor Jean Dujardin, en Beste Score door Ludovic Bource.

Die componist was in april 2011 een week lang met zijn team in Brussel (in Studio 4 van het Flageygebouw) voor de opnames van de soundtrack, die werd ingespeeld door het Brussels Philharmonic onder leiding van Ernst van Tiel, het Brussels Jazz Orchestra onder leiding van Frank Vaganée en pianist Jef Neve.

Brussels Philharmonic feliciteert het hele team van ‘The Artist’ van harte en duimt nu samen met hen voor de ultieme bekroning tijdens de 84ste Academy Awards op zondag 26 februari!

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …