Ontdek het programma van Brussels Short Film Festival!

De 26e editie van het Brussels Short Film Festival komt eraan! Met bijna 300 kortfilms op het programma, is het BSFF een onbetwistbaar hoogtepunt op de Belgische en internationale filmfestivalkalender.

Het BSFF gaat door op verschillende locaties: Flagey, De Kunstberg, Vendôme, Festivaltent Heilig-Kruisplein en Cinema Galeries. Op het programma staat een Nationale, Internationale en Next Generation competitie.

De competitie Next Generation stelt elk jaar een selectie van films voor die gemaakt zijn door studenten van Belgische en internationale filmscholen. Van de 895 films die in 2023 werden ontvangen, dingen 18 films van internationale filmscholen mee voor de Next Generation Competitie.

Next Generation bevat onder andere de films La chute van Sebastian Schaevers en Finns Hiel van Cato Kusters.

Finns Hiel won in 2020 al de Pitch Your Script Award op het Kortfilmfestival en kreeg op Film Fest Gent in de Competitie voor Belgische Studenten Kortfilms de prijs van de jury. La Chute van Sebastian Schaevers kreeg toen een Special Mention.

Jaarlijks reikt het Vlaams Audiovisueel Fonds verschillende Wildcards uit aan de meest veelbelovende eindwerken van bachelor- of masterstudenten uit de Vlaamse filmscholen. Met een VAF Wildcard kunnen jonge makers hun eerste buitenschoolse film realiseren.

De volgende films van de 2022-winnaars  zullen worden vertoond: Tukuleur van Brahim Tall, Les murs qui crient van Evi Cats, Inertia van Julie Verstraten en Klette van Michael Abay.

In de Nationale Competitie komen nog een aantal titels terug die genomineerd waren voor Kortfilmfestival Leuven: Altijd Zomer, Gun, Jan en Kelly en alles daartussen, Society, en Wacht. Van de 290 ingezonden films zullen 37 films het tegen elkaar opnemen in de Nationale Competitie.

Nieuw sinds deze editie is Nieuwe Lichting! Deze selectie geeft een stem aan vrouwen, of ze nu regisseur of hoofdrolspeelster zijn. Het neemt ons mee in hun intimiteit, hun strijd, hun verdriet en hun lach en schetst zo meerdere gevoelige en sterke portretten van vrouwen van nu.

Het programma is gevuld met Les huîtres van Maïa Descamps, Amandine en vrai van Salomé Richard, Catherine van Britt Raes, Echo van Kato de Boeck en Flo Van Deuren en So we live van Rand Abou Fakher. Je kan hier het interview lezen dat we deden over die laatste film.

Het festival heeft daarnaast nog verschillende workshops, nachtvoorstellingen, openluchtfilms, Koreaanse komedies en een grote slotshow. Het festival vertoond ook de laatste kortfilm van Jaco Van Dormael, Le deuil au temps du Coronavirus.

Brussels Short Film Festival gaat door van 26 april tot en met 6 mei, tickets en info vind je hier!

Check Also

Eerste editie van KINOLATINO gaat van start!

Van 23 tot en met 31 mei 2023 vindt de eerste editie plaats van KINOLATINO, …