Bekijk hier de trailer van ‘HOLY ROSITA’, de debuutfilm van Wannes Destoop!

Op vrijdag 26 januari zal Holy Rosita, het debuut van Wannes Destoop, de 16de editie van het festival openen. Dit zal in aanwezigheid zijn van de regisseur en de voltallige cast nl. Daphne Agten, Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet en de jonge Cilou David. Ondertussen zijn daarvoor al drie zalen uitverkocht en enkel voor de laatste zaal zijn nog tickets beschikbaar.

In Holy Rosita volgen we een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. Maar de mensen rond Rosita vinden dit onverantwoord, omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer ze toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

Regisseur Wannes Destoop maakte eerder al de VRT/CANVAS – reeks Albatros en won in 2011 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes met de kortfilm Badpakje 46. De opnames van Holy Rosita vonden o.a. in Oostende plaats en Destoop heeft een sterke band met het filmfestival van Oostende. Zijn beide kortfilms (Badpakje 46 en Billy the Bully) werden er vertoond en hij is al jaren één van de vaste bezoekers tijdens het festival. Hij is dus zeer vereerd om met Holy Rosita het festival te openen. Vanaf 14 februari 2024 zal de film in de Belgische zalen te zien zijn.

Wannes Destoop: Ik wil met Holy Rosita een hoopvol hartverwarmend verhaal brengen, over moeders en kinderen, over kwetsbare zielen, die door de maatschappij als buitenbeentjes worden bestempeld maar die ook recht hebben op geluk. Holy Rosita is een oproep om zorg te dragen voor elkaar, in een maatschappij waar individualisme primeert.

Nieuwkomer Daphne Agten vertolkt op fenomenale wijze Rosita en wordt daarin bijgestaan door o.a. Delfine BafortMieke De GrooteJanne Desmet en de jonge Cilou David. Het scenario schreef Destoop samen met ‘Albatros’-collega’s Tom Dupont en actrice Janne Desmet. Ook voor het camerawerk deed de regisseur weer beroep op DoP Dries Delputte (‘H4Z4RD’).

De Wereldvrede produceerde eerder al de langspeelfilm Cargo van Gilles Coulier en is ook verantwoordelijk voor de succesvolle en gelauwerde televisiereeksen BevergemAlbatros en Roomies. Holy Rosita is hun tweede langspeelfilm.

Holy Rosita is een productie van Gilles CoulierGilles De Schryver en Wouter Sap voor De Wereldvrede met de steun van Screen Flanders, VRT/Eén, Telenet, Stad Oostende, Stad Waregem, Ouwen Duiker, Solucious, Casper en met de hulp van Tax Shelter maatregel van de Belgische Overheid, in samenwerking met Flanders Tax Shelter. De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds.

Check Also

‘Last Swim’ van Caviar wint Kristallen Beer in Berlijn!

Gisterenavond, op 23 februari 2024, heeft de jury van de Generation Awards tijdens de 74e …