Ontdek de publieke juryleden voor ‘Young Talent Awards’!

Op 14 december slaat een jury van filmfans (tussen 18 en 30 jaar) de handen in elkaar met een professioneel panel, onder leiding van Dominque Deruddere, om uit de vele inzendingen hun favoriete kortfilms te selecteren en de ‘Young Talent Awards’ uit te reiken. Laten we jullie bij deze even voorstellen aan de filmfans die deze moeilijke maar belangrijke taak op zich hebben genomen.

Jeanne Remi

Jeanne is pas afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Luik en heeft een passie voor theater en film. Ze richt haar artistieke onderzoek op het innerlijke spel van de acteur en de nauwkeurigheid van de lichaamstaal. Ze is geïnteresseerd in het werken met en vanuit het lichaam en heeft onder andere les gehad van Françoise Ponthier, Frédéric Guesquiere, Pietro Varrasso en Loïg Kervahut.
Ze is docente en regisseuse bij Art-T théâtre. Ze leidt er workshops en maakt gebruik van de Stanislavski methode. Onlangs schreef en regisseerde ze samen met de Nederlandse regisseur Marco Bolla de korte film Au suivant.

Jeanne Remi
Lily Dupont

Lily is een jonge Belgische actrice. Na haar acteeropleiding aan de prestigieuze Oxford School of Drama verhuisde ze naar Parijs voor de opnames van een periode-serie voor Apple TV, waarin ze een van de hoofdrollen speelt, terwijl ze lessen volgde aan de Cours Le Foyer in het 9e arrondissement. In de zomer van 2023 speelde ze in Tkt, de nieuwe film van Solange Cicurel, en in Le Comte de Monte Cristo van Mathieu Delaporte en Alexandre de la Patellière. Gepassioneerd door de filmwereld en op zoek naar nieuwe ervaringen, besloot ze zich op te geven als jurylid voor de Young Talent Awards.

Lily Dupont
Ali Montazeriha

Ali Montazeriha combineert zijn professionele rol in de financiële wereld met een diepgaande passie voor filosofie, kunst en de geschiedenis van cinema. Zijn hart ligt bij het verkennen van complexe ideeën en het waarderen van culturele schatten, waarbij hij een bijzondere voorliefde heeft voor de tijdloze verhalen verteld door filmklassiekers.

Ali Montazeriha

Het mag duidelijk zijn: deze drie rasechte filmfans zullen zich vol passie van hun taak als jurylid kwijten. De beste kandidaten zullen als laureaten door hen naar voren worden geschoven. Goed nieuws voor de filmmakers van morgen en overmorgen. En bij uitbreiding voor al wie van cinema houdt!

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …