‘Oh Willy’ blijft verbazen… en winnen.

U kunt het checken door terug te keren naar vroegere berichten : wij waren fan van dag 1.  Niet zo’n verdienste, daar niet van.  Wie een beetje ogen in zijn kop heeft, merkt meteen dat ‘Oh Willy’ een uitzonderlijk pareltje is.  En het doet deugd te zien dat anderen dat ook zien.  Dit weekend won de prachtige animatiefilm van Emma De Swaef en Marc Roels opnieuw drie prestigieuze prijzen, één in Los Angeles en twee in het Canadese Calgary.

De mooiste prijs was wellicht die op het AFI Filmfestival in Los Angeles, het festival van het American Film Institute.  Daar zit zoveel filmgeschiedenis samen, is er zoveel moois ontstaan dat de filmgeschiedenis gekleurd heeft, dat het niet anders kan of een erkenning uit die hoek voelt aan als een geschenk dat je dag en misschien wel je week goed maakt. Moeten we zo snel mogelijk toch eens vragen aan Emma en Marc.  Het was trouwens de ook alweer de hoofdprijs waar ze mee aan de haal gingen.  De Grand Jury Award in de categorie Animated Short.  En die jury was in ieder geval onder de indruk van wat zij gepresteerd hadden.  In het juryverslag stond te lezen dat Emma De Swaef en Marc Roels bekroond werden om de volgende reden : “for melding a dynamic narrative with innovative animation style that leads the viewer to pure wonderment.” Of zoals wij het zeggen : “voor het vermengen van een dynamisch verhaal met een innovatieve animatiestijl die de kijker naar pure verbazing leidt”.  Of zoiets.  In het Engels klinkt het beter.  Al kan het zijn dat wij nog wat aan onze stijl moeten werken.

Op het GIRAF-festival in Calgary kaapten Emma en Marc twee van de vier felbegeerde awards binnen : de hoofdvogel ‘Best of the Festival’ (uitgereikt door de jury) en de mooiste vogel, de publieksprijs.

Zie ook :

Trailer ‘Oh Willy’

‘Oh Willy’ Beste Korte Animatiefilm van Europa

‘Oh Willy’ wint in Rusland

‘Oh Willy’ wint een grote prijs in Holland

‘Oh Willy’ opent het Internationaal Filmfestival van Leuven

Check Also

vos en haas

Ontdek de Vlaamse trailer van ‘Vos en Haas redden het bos’!

Op 23 oktober komt de komische familiefilm ‘Vos en Haas redden het bos’ uit in …