Noordzee, Texas

Een film van Bavo Defurne in een productie van Yves Verbraeken.   Bavo en Yves schreven zelf het scenario voor de film, gebaseerd op het boek ‘Nooit Gaat Dit Over’ van André Sollie.  Ben Van den HeuvelJelle FlorizooneNoor Ben TaouetNina Marie KortekaasEva Van Der GuchtNathan NaenenMathias VergelsKatelijne Damen, Ella-June Henrard en Luk Wyns zijn de acteurs van de film. De fotografie is van Anton Mertens en de muziek van Adriano Cominotto.

Kijk ook op de site van de film.  Bavo had met zijn kortfilms al een publiek in het buitenland nog voor men hier wist dat hij bestond.  Ook zijn langspeelfilm lijkt het buitenland meer aan te spreken.

Het verhaal : Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel (beter bekend als accordeonvirtuose Yvette Mimosa) in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust.  Het leven stinkt er naar frituurvet, goedkope sigaretten, verschaald bier en vermout.  Moeder Yvette heeft haar dikke Etienne met zijn grijze Fiat als chauffeur voor de avonden dat ze ‘op’ moet.

Pim droomt als kind van een beter leven, van prinsessen en schoonheidskoninginnen.  Maar als Pim 15 is geworden, droomt hij vooral van Gino, zijn buurjongen.  Al toen ze jong waren was er een zekere spanning tussen die twee.  Nu is Gino Pims stoere motorheld.  Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankeltjes hoop, daaruit bestaat Pims leven.  Niet zo gek dat hij zich af en toe in zijn droomwereldje opsluit.

Op een dag vertrekt Yvette met Zoltan, de mooie jonge kermisgast.  Nu Yvette haar zoon koudweg in een leeg huis achterlaat, grijpt Pim zijn kans en worden dromen halve waarheden.  Pim gaat in het buurhuis wonen, bij zijn ‘tweede moeder’ Marcella. En bij Sabrina, Gino’s zus, die zo smachtend om Pim heen blijft draaien.  Maar Pim is gelukkig, hij slaapt zelfs in Gino’s bed!  Gino vrijt en woont echter met een meisje van over de grens.  Dromen zijn bedrog.  Of toch niet…?

 

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …