Nina Caspari en haar Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Achter iedere sterke man staat een sterke vrouw, durfde men wel eens te stellen lang voor er van #metoo sprake was.  In tijden waarin gender geen beperking meer mag inhouden, een gedateerd gezegde. De vrouw die achter Adil El Arbi staat en soms naast en voor hem, (terwijl Bilall Fallah alleen op de set naast hem staat) is een Duitse die destijds in België kwam studeren, nadat ze eerder al in Enschede, Frankfurt en ook in Zweden en Ierland op de schoolbanken had gezeten.  Ze stuurde film aan Sint-Lukas in Brussel en behaalde ook nog eens een master in kostuumontwerp aan de Antwerpse Academie. Ze heeft zelf een carrière als experimentele filmmaakster en daarnaast is ze bezig als costumière en styliste van langspeelfilms. In de eerste plaats dan van de films van haar geliefde.  Ze was er al bij ten tijde van ‘Image’, ze zorgde ook voor de kostuums in ‘Black’ en ook op de set van ‘Patser’ zorgde ze ervoor dat iedereen op de juiste manier was uitgedost.  Wie beter kennis wil maken met haar werk, moet zeker een kijkje nemen op www.ninacaspari.com.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop dat wat meer gedurfde producties aankomen dit jaar, dat is altijd het fijnste en uitdagendste om aan mee te werken. Een heel eigen nieuwe universum te creëren en op die manier een uniek verhaal te vertellen, vind ik het meest inspirerend aan filmprojecten.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

‘Patser’ natuurlijk van Adil en Bilall, dit wordt echt een knaller, nog niet gezien in de Vlaamse filmwereld! Ook kijk ik uit naar de nieuwe langspeelfilm van Emilie Verhamme ‘Hartenbrekers’. Een gedurfde extravagante women-power knaller productie met een topcast!

En naar ‘Coureur’ de debuutfilm van Kenneth Mercken ben ik ook heel benieuwd!

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Adil en Bilall natuurlijk, maar ze worden al stevig in de gaten gehouden, ook Robrecht Heyvaert, Matteo Simoni internationaal, al goed gestart met zijn Berlinale Shooting Star. Nora Gharib niet te vergeten die ook een stevig acteerdebuut in ‘Patser’ neerlegt. Grafisch ontwerpster Amira Daoudi, die de meeste Vlaamse filmposters aanmaakt ook zeker in het oog te houden en Production Designer Stijn Verhoeven! Onze A-team jongens ook zeker in het oog houden, er komen spannende projecten voor hen aan.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Adil en Bilall, Matteo Simoni, Robrecht Heyvaert.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Soms een beetje meer durven en extravagante projecten een kans geven!

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Adil El Arbi

 

Zie ook : 

Anderen die vooruitblikken

 

 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …