Nieuwe podcast voor filmmakers!

BREEDBEELD lanceert een een podcast waarin opkomend filmtalent aan het woord komt. Naklap wil met de verhalen van die filmmakers andere cineasten inspireren. De gasten timmeren altijd op een geheel eigenzinnige manier aan hun traject.

In de eerste aflevering schuift Thomas Deknop aan tafel. Hij is de regisseur van Binge Loving, een kortfilm over een privé-detective die persoonlijk verwikkeld raakt in een opdracht, wanneer zijn opdrachtgeefster zich met de zaak probeert te moeien. Deknop won met Binge Loving, zijn eerste professionele kortfilm, in 2022 de Ensor voor beste kortfilm. Hij werkte meer dan vier jaar aan de film en komt vertellen over zijn proces.

 

In aflevering twee laten ze Jango Jim aan het woord. Dimitri Sakelaropoulos schreef sketches samen met Adil El Arbi en Bilall Fallah voor Bergica (op ACHT) en maakte zijn eigen animatiereeks Elvis & Benny (VTM Kzoom). Deze tekenaar, illustrator, muurschilderaar en animator is beter bekend onder zijn artiestennaam Jango Jim. Een multitalent, die altijd (trouw aan) zichzelf bleef.

In de volgende afleveringen praten ze nog met Ila Pittaluga, regisseur en pellicule-adept die een eigen productiehuis startte, en Sarah Kasmi, die na een DKO-opleiding film al twee reeksen regisseerde, waarvan eentje binnenkort op VRT MAX en Ketnet verschijnt.

Alle informatie en de beschikbare afleveringen kan je hier terugvinden: https://breedbeeld.org/projecten/breedbeeld-film-school/naklap.De podcast is te vinden op alle streaming platformen.

Check Also

Casting call: Androgyn uitziend persoon (v/m/x) gezocht!

Voor een experimentele korte film/videoinstallatie zijn regisseurs Ron Chiers en Kris De Meester op zoek …