Nieuwe mijlpaal voor De Acht Bergen en Close!

Gisteren ontvingen Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen de Platina Filmprijs van Filmfestival Oostende. Die kregen ze omdat er 200.000 bezoekers kwamen kijken naar De Acht Bergen. Proficiat met jullie Platina Filmprijs. Close mocht gisteren ook de mooie kaap van 300.000 bezoekers ronden.

In Cinema Palace in Brussel werd dan ook de 300.000ste bezoeker van Close verrast door Gustav De Waele, één van de hoofdacteurs uit de film van Lukas Dhont. De gelukkige filmbezoeker kreeg onverwacht een boeket bloemen en enkele filmtickets door de acteur overhandigd. `

Félicie Decleire (21) en Gustav De Waele. © Lumière

Distributeur Lumière bracht Close op 2 november uit in de Belgische bioscopen. Sindsdien staat de film al zeventien weken lang nagenoeg onafgebroken in de top 10 van het bioscoopbezoek. Ondertussen staat de teller in België op 300.000 bezoekers. Daarmee steekt Close Dhonts debuutfilm Girl voorbij. In zeventien weken tijd trok Close een 25.000-tal bezoekers meer dan GIRL op eenzelfde aantal weken.

Dat een Belgische film sterk scoort in zowel Brussel, Vlaanderen als Wallonië is voor weinig producties van eigen bodem weggelegd. Close slaagt hier wel in. Bewijs hiervan is het recordaantal nominaties voor Les Magritte du Cinéma die Close in de wacht wist te slepen. Les Magritte du Cinéma worden op zaterdag 4 maart uitgereikt. Verder is het ook opmerkelijk dat de film zowel sterk draait in de multiplexbioscopen als in de arthouses. Ook De Acht Bergen is genomineerd voor een Magritte voor Beste Vlaamse film.

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …