Nieuwe digitale encyclopedie van het BIFFF!

Als voorsmaakje op zijn 40ste verjaardag, stelt het Brussels International Fantastic Film Festival vol trots zijn nieuwste schepsel voor: DE WIKIBIFFF.

Na bijna veertig jaar van filmvoorstellingen die in totaal zo’n 2 miljoen toeschouwers hebben doen rillen, heeft een van de meest waanzinnige festivals ter wereld eindelijk besloten om al zijn herinneringen te verzamelen in één “Wiki”. Vanaf vrijdag 17 juni om 10u gaat de WIKIBIFFF online. 50% Wikipedia, 50% Facebook, 100% BIFFF.

Concreet?

Deze unieke encyclopedie bestaat uit een lijst van alle films die vertoond werden op het festival sinds zijn ontstaan, van alle gasten en jury’s die er een liedje hebben gezongen (of niet durfden) en de vele mythische evenementen die voor de legendarische reputatie van het BIFFF hebben gezorgd: van de Body Painting en het Vampierenbal tot de rafting op een mensenzee.

4500 films, 1700 gasten, 700 events en 55.000 foto’s

De Wikibifff is meer dan louter een databank, het is ook een interactief netwerk waarop je een eigen profiel kan aanmaken, vriendschapsaanvragen sturen en aanvaarden, zelf Top 10’s samenstellen, Flop 13’s bekijken, je eigen foto’s en anekdotes toevoegen, thematische groepen creëren, films beoordelen en bijvboorbeeld de vreemde en mysterieuze app “I don’t like zombie movies” uitproberen…

Bezoek de Wikibifff in primeur

U krijgt exclusieve toegang tot dit platform voor het aan iedereen onthuld wordt. Maak een account aan en laat u meedrijven op een ongelooflijke reis doorheen tijd en ruimte. Mocht u wat problemen met traagheid ondervinden, geen paniek: dat is te wijten aan Coline, onze gulzige stagiaire die de laatste cookies van de website aan het oppeuzelen is voor de officiële publieke lancering.

Het adres van de website heeft het voordeel eenvoudiger te zijn dan een portaal van een overheidsinstelling, aangezien het beestje gewoon wiki.bifff.net heet.

De volgende editie van het festival vindt plaats van 29 augustus t.e.m. 10 september. Meer info vind je hier.

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …