Nieuwe concerttournee van The Broken Circle Bluegrass Band

Wegens het overweldigende succes van de concerttournee van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band in het najaar van 2012, hebben Johan Heldenbergh, Veerle Baetens en de Band besloten om in 2013 enkele festivals te doen en in 2014 een nieuwe reeks concerten te brengen in de Vlaamse concertzalen.

Ter promotie van de film ‘The Broken Circle Breakdown’, die op 9 oktober 2012 uitkwam in België, besloten Dirk Impens van productiehuis Menuet en concertorganisator Huub Colla om veertien concerten vast te leggen met de muziek uit de gelijknamige film.

 

De concerten werden een onverwacht en ongekend succes. Meestal was het aantal personen op de wachtlijst groter dan het aantal verkochte tickets. Ook de verkoop van de soundtrack was een ongezien succes, de filmmuziek scoorde drie keer platina.

Om tegemoet te komen aan de grote vraag, komt er een nieuwe tournee van maar liefst 32 concerten verspreid over heel Vlaanderen. De tournee start in de Ancienne Belgique in Brussel op 26 maart 2014 en sluit af op 7 juni 2014  in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Naast de cultuurcentra staat de Band ook op het podium van De Roma en NT Gent. De volledige speellijst wordt op 1 mei bekendgemaakt.

Eerder werd aangekondigd dat The Broken Circle Bluegrass Band op de affiche staat van het Festival Dranouter op 3 augustus, het Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen op 31 juli en 1 augustus en Theater Aan Zee in Oostende op zondag 4 augustus 2013.

‘The Broken Circle Breakdown’ haalde sinds haar release in oktober bijna 400.000 bezoekers.

Op de Berlinale won de film o.a. de Publieksprijs van de Panorama Sectie en werd de film een hit op de internationale filmmarkt. In april wordt de film voorgesteld in New York op het Tribeca Film Festival en start de promotie in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Zie ook :

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …