Nelson Polfliet over Portrait of a Disappearing Woman!

De Brusselse regisseur Nelson Polfliet maakte de kortfilm Portrait of a Disappearing Woman, hiermee won hij de Publieksprijs op het Kortfilmfestival Leuven 2022 en de film behoort nu tot de ‘Best of’ – compilatie! 

Naar jaarlijkse gewoonte brengen Dalton Distribution en Kortfilmfestival Leuven een ‘Best of’ naar de Belgische filmzalen. De zes grote winnaars van het festival worden verenigd in een compilatie vol sneeuw, woestijn, kunst en Brusselse trams. Zowel vertrouwde gezichten als nieuwe talenten maken hun opwachting in deze straffe compilatie. Niets dan lof voor deze makers, waar we de komende jaren ongetwijfeld nog veel van gaan horen.

De zes winnaars zijn Sebastian Schaevers met La Chute, Pol De Plecker met Noisetrain, Isabelle Tollenaere met The Fruit Tree, Simon van der Zande met Merci Pour Votre Patience, João Gonzalez met Ice Merchants en Nelson Polfliet met Portrait of a Disappearing Woman. 

Portrait of a Disappearing Woman vertelt het verhaal van Sabine. Uitgeput door haar dagelijkse routine besluit Sabine haar dorpswinkel te verruilen voor het Museum voor Schone Kunsten, waar de audiogids haar helpt de vooruitgang te vinden.

Marijke Pinoy (De Smaak van De Keyser, De Dag) vervult de hoofdrol in Portrait of a Disappearing Woman. De ondersteunende rollen zijn voor Tomas Pevenage (Roomies), Lotte Diependaele (De weg van alle vlees)Gunter Lamoot en Ilse De Koe (Bevergem). 

De Best of  Kortfilmfestival Leuven 2022 komt uit in de Belgische zalen vanaf 17 mei 2023!

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …