Mistral Guidotti en zijn overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Naturel.  Dat hebben de jonge mensen uit ‘Home’ in overvloed.  Zoals ook deze Mistral Guidotti.  Die meteen ook het gezicht werd van de clip van de Chromatics, waarbij ze gebruik maakten van beelden uit de film. Hij speelt den John in ‘Home’.  Een jongen die stil en wat loom is.  Die het dus allemaal moet hebben van het gewone ‘zijn’.  En Mistral kan zijn.  Hij kan zijn als geen ander.  En hij was zo goed om ook onze nieuwjaarsvragen te beantwoorden.

 

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet?

 

In 2016 heb ik enkele filmfestivals kunnen doen met mijn debuut film ‘Home’ van Fien Troch en Nico Leunen, een heel mooie start voor mij. Ik ben zelf niet erg bezig met het volgen van Belgische films maar zag dat er enkele in de smaak vielen in Venetië, Fien Troch kreeg daar een mooie prijs voor beste regisseuse.

2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

 

Er zijn enkele leuke projecten inzicht voor mij maar nog niets concreet.
Momenteel ben ik bezig met actief audities te doen, ik ben een wit blad die nog alle richting uit wil met acteren.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak? 

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

Anthony Nti is op dreef,zijn kortfilm ‘Boi’ doet het goed op vele festivals en ik denk dat we nog veel van hem zullen zien in de toekomst.
Ook veel jonge acteurs die het goed doen, Soufiane Chilah is heel actief bezig, ook de cast van de film ‘Home’ zou ik in de gaten houden,  (Sebastian Van Dun, Loic Bellemans, Lena Suijkerbuijk, Yavuz Saçikara).


5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

V: How can you make 2017 your year ?

A : 2017 is the year to be a savage, make moves , accomplish all your goals. Learn to fall in love with yourself. And stunt so hard on everybody that has ever doubted you.

6) Is er een vraag die je aan iemand uit de Vlaamse filmwereld gesteld zou willen zien? Zo ja, welke?

Nee

 

Zie ook : 

anderen die onze nieuwjaarsvraagjes beantwoord hebben

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …