Michiel Venmans over DIEKAT!

Op de eerste FFO Night van Filmfestival Oostende werd een Vlaamse kortfilmcompetitie gehouden, waarop DIEKAT van Michiel Venmans in première ging. Nu maakt hij deel uit van de Next Generation Competitie op het Brussels Short Film Festival, die elk jaar een selectie studentenfilms presenteert. 

DIEKAT is een film over een gebroken kindercultuur, vervreemding en de perversiteit van zowel kinderen als volwassenen. Met o.a. Mieke De Groote, Julia Brown, Jef Cuppens en Elijah De Pauw in de hoofdrollen.

Elijah en Jef, twee jongens van het internaatkoor, schrijven elke dag heimelijk verhalen in een notitieboekje. Waarover ze gaan, weet niemand, maar de verhalen zijn duidelijk niet voor andermans ogen bestemd. Wanneer ze op een dag betrapt worden door de koordirigente, krijgen ze geen straf, maar moedigt ze hen net aan verder te schrijven. Het geheime pact van de jongens wordt verbroken en drijft hen uit elkaar.

Bestel hier je tickets voor de vertoning van DIEKAT op donderdag 2 september om 16u30. Bitterzoet, de concertfilm van Eefje De Visser gemaakt door Venmans en Jaan Stevens kan je hier bekijken.

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …