Michaël Van Ostade over 2013

Eerst heeft hij de carrière van ‘School is Cool’ gelanceerd, door binnen die band een tijdje de basgitaar te hanteren en vervolgens ook met amper 250 euro hun eerste single ‘New Kids in Town’ van een videoclip te voorzien die hen meteen naar de eerste plaats in ‘De Afrekening’ stuwde.  Hij zorgde er ook persoonlijk voor dat zijn studiegenote Emilie Verhamme op een VAF Wildcard getrakteerd werd door het knappe camerawerk dat hij in haar ‘Tjernobyl Hearts’ neerzette en zelf ging hij ook nog met een VAF Wildcard aan de haal voor zijn film ‘Negrido’ waarin een vrouw het hoofd verliest omwille van het verdriet om haar overleden zoon.  Eigenlijk is hij het hoofd kwijt, maar dat zult u wel zien eens u de film ziet.  En hoort. Want, ja, ook dat nog : met muziek van Michaël Van Ostade.  Natuurlijk moest deze man onze vraagjes beantwoorden.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik ga in 2013 mij vooral bezig houden met het draaien van mijn masterproef, een compleet geflipte musical over het einde van de wereld. Ik wil iets maken waarbij ik niet het gevoel heb me te hebben ingehouden, dus deze keer zijn er geen remmen meer.

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

Internationaal kijk ik enorm hard uit naar Paul Thomas Anderson zijn nieuwe film, ‘The Master’. Die man heeft in mijn ogen een ‘oeuvre’ om ‘U’ tegen te zeggen. Nationaal was ik erg onder de indruk van de trailer van ‘La Cinquieme Saison’. ‘Kid’ van Fien Troch heb ik ook gemist op het festival van Gent en daar hoor ik alleen fantastische dingen over.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Er zijn er zoveel om te noemen, maar ik ben vooral heel nieuwsgierig naar het verdere verloop van Jonas Govaerts zijn langspeelproject. Dus hou die jongen maar in de gaten!

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Internationaal denk ik dat de tijd is aangebroken dat Nicolas Karakatsanis wat giga-Hollywood projecten in handen krijgt. In België blijft hij een grote vis in een klein vijvertje.

 

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …