Michael Roskam moet verder zonder James Gandolfini

Enkele maanden geleden was het nog zo’n groot nieuws : James Gandolfini zou de cast van ‘Animal Rescue’ vervoegen. Zo is het ook gegaan.  De man die wereldberoemd werd met zijn rol als Tony Soprano in ‘The Soprano’s’ heeft wel degelijk de opnamen afgewerkt van ‘Animal Rescue’.  Wellicht zijn laatste film.  Want Gandolfini is woensdag onverwachts overleden in Italië, waar hij met vakantie was en dit weekend zou deelnemen aan een filmdebat in Taormina op Sicilië. 

 

Of hij bij de post-productie nog nodig was — soms moeten bepaalde passages nog heringesproken worden — is onbekend, maar ook onmogelijk.  Hij speelt een belangrijke bijrol in ‘Animal Rescue’, baat een bar uit die in handen is van de maffia en waar zijn neefje werkt, het personage van hoofdrolspeler Thomas Hardy.  Het is een eerste trieste faam die de film van Roskam meekrijgt : de laatste film van een grote mijnheer, een lieve beer met droeve ogen.  Ooit zei hij dat hij gewoon een 130 kilo zware en dikke versie van Woody Allen was.  ‘Een neurotisch wrak’, zo noemde hij zichzelf.

Zijn eerste echte filmrol was in ‘True Romance’, waarin hij een brutale moordenaar speelde.  Recent was hij nog te zien in ‘The Loop’ (2009), ‘The Taking of Pelham’ (2009), ‘Killing them Softly’ en ‘Zero Dark Thirty’ (2012).

Zie ook :

Ook James Gandolfini in film van Roskam

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …